Forumet - Vad exakt händer om man snortar concerta?

Vad exakt händer om man snortar concerta?

3265 0 26

Spana också in:

Varför snorta skiten och inte bara ta den som i vanlig tablettform?

edit; reaktionerna på concerta varierar givetvis på styrka och vana. Första intaget kan mycket väl kännas som "tjack" för vissa, men när du väl vänjer dig försvinner detta och de mestadels positiva egenskaperna träder fram. 
har add diagnos, har fått ritalin och elvanse utskrivet, elvanse har en tillagd protein som gör att den måste upptas i tarmarna (Lisdexamfetamin heter själva ämnet, är en prodrog vilket innebär att den måste metaboliseras på ett visst sätt innan den börjar verka), alltså ganska svår att missbruka. att snorta elr injicera, undgår att de mesta av drogen går genom lever först. allt går genom levern så vitt jag vet, men man kan bli hög snabbare genom att snorta elr injicera elr röka. inte tagit concerta, men ritalin snabbverkande piller, kan man snorta för en snabb upptagning. brukade blanda att svälja ritalin med snortande och tugga då munnen har receptorer som tar upp ämnet också. det är vanligt att mixa med stimulanter som kaffe och nikotinprodukter. på femtiotalet blandades amfetaminsalter ofta med b-vitaminer som också har en viss uppiggande effekt.  populär drog bland beat-poeter som jack kerouac och allen ginsberg bland annat. i serien mad men används drogen i en scen hos en doktor i en  episod. vad jag vet om concerta är det en "mixed amphetamine-salts" produkt vilken borde betyda att man kan snorta den, om den innehåller lisdexamfetamin som elvanse vet jag ej, isåfall så lär inte alla de olika sorter av amfetaminsalter som pillret innehåller börja verka samtidigt, elr alls. 

var försiktig, amfetaminöverdos har jag varit med om, lätt att underskatta effekterna sedan BANG så ligger man där med muskelkramp, paranoja, rinnande näsa och oregelbunden, smärtsam hjärtklappning (högt blodtryck).
och nej, folk som har adhd reagerar inte alls särskilt olikt folk utan koncentrationsvårighets-diagnoser. utan alla som tar metylfenidathydroklorid (ritalin) elr amfetamin-varianter får för det mesta samma effekt.  det är som att säga att folk med adhd reagerar olika på heroin elr lsd. en människa med add-diagnos har en annorlunda hjärna, ja. men den är inte en utomjording som inte reagerar på samma naturliga sätt som vilken mänsklig hjärna som helst. 

Du blir på sikt amfetaminmissbrukare dvs en tjackpundare och de är inte mycket värda i dagens samhälle. Har du ADHD så ta du ett besök hos din läkare så gör läkaren en grundlig undersökning och så får du ut preparatet på recept istället med rätt doseringsangivelse. 

Håll dig borta från rävgiftet som saluförs ute på gator och torg som många gånger kan vara ex råttgift men det skiter ju knarklangarna i som bara är kåta på dina stålar. Om du sedan dör är ju inte langarnas intresse då det finns en ny köpare som står på kö i morgon.  Tumme ned