Forumet - Vad fan är meningen med livet?

Vad fan är meningen med livet?

904 1 22
Liksom, allt är tråkigt. Hittar jag någonting som är roligt att göra blir det till slut tråkigt. Känns som att allt som händer i livet bara är i väntan på döden när man är gammal, därför känns saker meningslösa för mig. Har ni någon mening med livet?

Spana också in:


SDniklas: ArbetaSkål
Jo men det är klart att man måste arbeta, man måste försörja sig själv. Men vad är det för mening med allt när man känner att allt är meningslöst, tråkigt och oviktigt så fort man kommer hem? Finns liksom inget som känns viktigt eller ens måttligt intressant för mig.

Det finns ju såklart saker jag kan göra för att underhålla mig själv en stund eller några timmar t.o.m men i längden känns alltihopa betydelselöst och oviktigt, allt är bara i väntan på döden känns det som. 
Att livet är en väntan på döden går det ju knappast att förneka. Sedan finns det ju olika perspektiv att se igenom på det hela. Sluta ta det hela så seriöst - förstör inte ditt liv så gott du kan men var inte heller skräckslagen över att göra misstag under den lilla tiden du har. Själv ser jag på livet lite som ett spel, med början och slut och hela bunten - lite ansvarslöst kanske men jag har fanimej aldrig mått så bra som nu.
Har också känt som du i perioder. Det gäller att hitta saker som ger livet mening, saker som man mår bra av att göra.

Exakt vad det kan vara kan såklart variera från person till person. Det som ger mig mening är nog framförallt att göra saker som hjälper andra personer, och då har jag framförallt hjälpt till att lära ut saker (som handledare på universitet och hjälpt till på mattestuga).

Om du känner att det skulle kunna vara något för dig kan du ju alltid testa på något liknande (t.ex. läxhjälp eller annan form av volontärverksamhet). Annars får du helt enkelt fundera och prova på nya saker tills du hittar det som funkar för dig.