Forumet - Vad fan är queer?

Vad fan är queer?

1875 0 22

Spana också in:

Wikipedia?

Queer, (ung. udda), från och med början av 1900-talet även engelsk slang för homosexuell. I dag används ordet framför allt som centralt begrepp inom queerteori, och sedan några år som ett sätt att beskriva den egna identiteten. Queer är ett förhållningsätt som kritiserar heteronormen. Queer kan användas som ett sätt att beskriva sin sexuella läggning och kan då betyda att man inte bryr sig om vilket kön man blir kär i/attraherad av, eller att man inte kan/vill definiera sin sexuella läggning inom de traditionella begreppen.
Michee:

Oki, så det har ingenting med sexualitet att göra?


Stod också på allas vårt wikipedia att det kan vara människor som vägrar identifiera sig med någon sexualitet alls (de blir attraherade av personen, inte könet och yada, yada.) Verakr vara ett ganska luddigt begrepp.
Michee:

Börjar bli förbannat trött på alla dessa namn och läggningar. Kan folk inte bara kort och gott säga: Jag gillar tjejer, killar, båda, inget, allt, getter osv. Skulle bli mycket enklare då.


Håller med. Och finns det inte någon riktig anledning till att berätta kan man knipa käft om det.
Nachac:

Håller med. Och finns det inte någon riktig anledning till att berätta kan man knipa käft om det.


Absolut, samtidigt som jag dessutom tycker helt tvärt om. Istället för att gå ut i parad som några jävla djur kunde man väl istället börja gå mer öppet med sina icke-heterosexuella förhållanden på t.ex. stan, landet osv och prata öppet om det. Skulle bidra till ökad jämställdhet så himla mycket mer än genom pride, tror jag.
Michee:

Skulle bidra till ökad jämställdhet så himla mycket mer än genom pride, tror jag.


Jao. Pride tror jag bidrar till mer irritation än förståelse. Tycker det är så anti: "Nu visar vi upp att det inte är något särskilt med oss genom att ha en parad och visa hur speciella vi är."
Queer i dagens benämning är ett missbildat barn, skapat av genusmaffians strävan att avskaffa "könsrollerna". I det stora hela så består det hela av misslyckade individer, som barnläkarna inte kunde bestämma kön på, som sedan blivit legitimt mobbade genom uppväxten och nu vill de ta ut sin hämnd på samhället.