Forumet - Vad fan gör man men kärlekssorgen?

Vad fan gör man men kärlekssorgen?

2179 0 29
Vi var ihop i nästan 2 år. Vi är så otroligt lika på alla vis så ibland blir jag nästan häpen över hur lika vi tycker, säger och gör när det gäller i princip allt. Allt är perfekt på så vis. Vi har småbråkat lite då och då under förhållandet, men aldrig något allvarligt. Det var nu i våras det blev lite värre när det gällde bråken, dom blev allt oftare. Och så en kväll, blixt från klar himmel, så var hon otrogen och vi blev tvungna att göra slut. Vi gjorde slut i april.

En vecka efter att vi gjort slut så var hon med en annan kille igen, men egentligen är det inte min ensak men hur kan hon göra så? Killen hon hånglade upp har hon även sovit brevid och enligt facebook så umgås dom också.

Sedan dess har vi setts två gånger egentligen tre men en gång var så kort så den tycker jag inte räknas. Hon ignorerar mig faktiskt nu. Jag har skickat många mejl och sms till henne, jag får sällan svar. Hon har ringt en gång, då hon säger att hon ångrar mycket. En dag fick jag ett mejl där det stod att hon blir förkrossad av att tänka tanken på att se mig med någon annan. Hon verkade ångerfull.

Vi sågs väldigt mycket när vi var ihop och gjorde mycket tillsammans. Vi var väldigt kärleksfulla mot varandra tycker jag.
Jag lever i en depression nu kan man väl säga, har mycket svårt att släppa henne. Jag älskar henne fortfarande trots allt. Jag sitter bara vd datorn nu om dagarna för jag läser mycket som hjälper mig genom hjärtesorgen. Hon däremot går bara vidare, rycker i princip på axlarna och lägger upp inlägg på facebook typ om hur bra livet är.

Vi träffade för 2 veckor sen för att prata, jag lyckades stämma denna träff genom mejl. På plats kysstes vi, kramades, höll om varandra, höll hand och allt sånt där i flera timmar. Allt kändes bra. Som vanligt.

Men efteråt har jag fått ett mejl där hon säger att hon bara vill vara min vän, och därför fattar jag ingenting. Det som hände när vi träffades bara hände, menar hon. Ändå sa hon att hon fortfarande har känslor för mig.

Hon sa att hon vill vara min vän, men nu så ignorerar hon mig. Varför gör hon så?


Varför har hon förändrats på detta vis, hon som jag älskade över allt annat är nu en iskall människa?
Allt jag skrev har hänt och är sanning i mitt liv. Men jag är så förvirrad. Hon säger att hon vill vara min vän, men när jag har försökt nå henne de senaste 2-3 veckorna totalignorerar hon mig. Jag vill bara snacka med henne om hur hon vill att våran kontakt till varandra ska se ut i framtiden. Vad fan vill hon och varför ignorerar hon mig..? Har hon någon annan kanske?

Spana också in:

Barfota:

Människor förändras. Det bara är så. Och man förstår inte alltid varför. Du måste gå vidare, på något sätt, hur svårt det än är. Försök att tro på dig själv, på att du klarar det.


Ja det är tydligen så. Men det känns ju sjukt att hon förändrades över en dag, i princip. Ena kvällen är det vi och hon säger att hon älskar mig. Sedan tar det åt andra hållet, otrohet, och hon kastar sig över en annan kille det första hon gör när hon är singel.

Det känns så himla ruttet. När vi har varit tillsammans sjukt mycket i två år och jag trodde att jag visste vem hon var, trodde att jag kunde henne utan till och samma sak att hon visste vem jag är. Men icke.. [sad]
VVikingen:

Men det känns ju sjukt att hon förändrades över en dag, i princip.


Ja, det är klart. Man får nog bara acceptera det, att man inte förstår. Men man vill ju förstå, jag vet det.

Jag hoppas att du kan gå vidare, och att du kan ta snart. du ska få lite kärlek av mej:)<3 kram
Lev ditt liv och inte hennes. Försök göra saker och radera henne från ditt liv just nu. När du har kommit över henne kan du försöka bli vän med henne igen. Det blir bara jobbigt för dig att vara olycklig kär i någon som försöker gå vidare ifrån dig. Hon glädjer sig bara över att du fortfarande bryr dig om henne. Var stark! En partner är bara till för att komplettera dina egenskaper och förstärka dig själv, inte fylla några tomrum, ersätta något eller göra ditt liv bättre.

Sluta överanaylysera och gör saker du tycker är roligt, sysselsätt dig ofta och gör sådant du älskar. Försök gå vidare! Livet är kort så sluta noja och älta nu.
Tack för det svaret! Jag har tagit bort det mesta som påminner om henne, så nu är det bara hjärnan som håller på.

Men jag måste säga - det är förjävligt att det skulle sluta på detta viset. Att man inte ska kunna kommunicera med den person som jag känner mest på denna jord. Vi har haft daglig kontakt i 2 år och nu ska vi vara utan kontakt i 2 år. Det är verkligen surt. Jag vill inte glida ifrån denna bruden för hon har verkligen förändrat mitt liv, men det verkar som det inte finns någon annan utväg.

Det är lättare sagt än gjort, det vet jag. Men jag ska ändå försöka att tänka på annat och inte kontakta henne. Det kommer bli hårt men det går nog.. "/
VVikingen:

Att man inte ska kunna kommunicera med den person som jag känner mest på denna jord. Vi har haft daglig kontakt i 2 år och nu ska vi vara utan kontakt i 2 år.


Been there, done that. Jag och mitt ex gjorde slut för fyra månader sedan och vi var ihop i 18 månader. Det är riktigt jobbigt att bryta vanor och man får lätt separationsångest och blir desperat efter kontakt. Det är en vanesak i huvudet att kunna ha det eftersom man har haft det så länge.

Du har tänkt på henne i två års tid nästan HELA tiden och det är svårt att bryta en sådan vana eftersom hjärnan är formbar. Men det är just det också som blir din räddning, att hjärnan är formbar. Ju oftare du börjar tänka på annat än henne desto oftare kommer hjärnan att "välja" dessa tankar. Tillslut kommer du att glömma henne och även tappa känslorna. Så börja gå ut och göra saker du älskar, träffa nya personer och forma om din hjärna där inte hon finns till. Det går inte på en dag (jag kämpar fortfarande med detta) men det blir bättre och bättre! Kom ihåg, "Don't give up, the beginning is always the hardest" Du är starkare än vad du tror.
Jag försöker tänka på annat / göra annat så att jag ska undvika att bli så deprimerad. Men hela tiden finns hon kvar, visst det är ju ganska självklart. Jag vill gärna vara den som tänker "äh, det finns tusentals andra tjejer" och bara skita i henne, men fan det är svåårt.
I två år daglig kontakt, och jag har såklart varit med henne mycket. Förutom de två åren vi har varit tillsammans så har jag känt henne sedan 2005-2006. Så hon har varit i mitt liv länge. Därför är det så svårt att gå vidare. Ännu svårare att hon aldrig hör av sig, vilket känns som att hon går vidare jättebra och klarar sig hur bra som helst utan mig..
VVikingen:

Jag försöker tänka på annat / göra annat så att jag ska undvika att bli så deprimerad.


Det är bra, fortsätt så trots att det är svårt!

VVikingen:

ag vill gärna vara den som tänker "äh, det finns tusentals andra tjejer" och bara skita i henne, men fan det är svåårt.


Ja, det är svårt för mig med. Tyckte verkligen att mitt ex var tjejen i mitt liv! Hon passade mig perfekt. Men alla har sina nackdelar också, fokusera på dem istället för allt som var bra, iaf just nu. Det hjälper mig.

VVikingen:

två år daglig kontakt, och jag har såklart varit med henne mycket. Förutom de två åren vi har varit tillsammans så har jag känt henne sedan 2005-2006. Så hon har varit i mitt liv länge.


Jag har känt mitt ex sedan 2008 då jag började i samma skola som henne. Men trots detta så får man inte fastna i dessa tankar. Visst du har känt henne länge, ni vet allt om varandra och hon har varit den viktigaste personen i ditt liv. Men nu är det dags att släppa taget och låta andra komma in, försök låta hjärnan tänka på annat och se alltid positivt på saker och ting.

VVikingen:

Ännu svårare att hon aldrig hör av sig, vilket känns som att hon går vidare jättebra och klarar sig hur bra som helst utan mig..


Sluta vänta på det, livet är alldeles för kort för att vänta på något som aldrig kommer att komma! Lev ditt liv nu - utan henne. Sluta jämföra dig med henne, ni är två olika individer. Det gick fort för henne, det behöver inte gå fort för dig. Låt det ta sin tid men försök repa dig så fort som möjligt och gör saker du älskar istället och var med kompisar. Tiden läker alla sår och det är dags för dig att lära dig livet stora gåta: Älska, glömma och förlåta!
Maximilliam:

Sluta vänta på det, livet är alldeles för kort för att vänta på något som aldrig kommer att komma! Lev ditt liv nu - utan henne. Sluta jämföra dig med henne, ni är två olika individer. Det gick fort för henne, det behöver inte gå fort för dig. Låt det ta sin tid men försök repa dig så fort som möjligt och gör saker du älskar istället och var med kompisar. Tiden läker alla sår och det är dags för dig att lära dig livet stora gåta: Älska, glömma och förlåta!


Tack för de orden och att du förstår. Den betyder faktiskt mycket med goda råd och det gör mig starkare. [smile]
Jag ska verkligen fokusera på att inte kontakta henne, och med tiden kommer hon att försvinna ur mina tankar. Klart att hon kommer finnas kvar men kanske inte på det viset att jag tänker på henne varje sekund, så som jag gör nu.
Helst av allt skulle jag vilja snacka med henne igen, men vill hon inte så går det inte. Och då kan jag inget göra. Då får jag bara, som du säger, förlåta och glömma.
Tiden får läka detta sår.