Forumet - Vad fan ska jag göra?

Vad fan ska jag göra?

658 0 27
Jag brukar klara av smärta rätt bra, men det här dödar mig.
Mina halsmandlar har växt till gastronomisk storlek, och förutom att det gör ont när jag sväljer verkar de ha "växt" sig så stora att jag måste ta i för att ens kunna svälja. När jag gapar ser man att det verkligen ser trångt ut vid svalget.

När jag ska sova klarar jag bara sova några timmar innan jag vaknar av att det gör okristligt ont i halsen och jag orkar knappt äta. De två senaste dagarna har jag i desperation ätit uppemot 9 ipren/dag + x antal bafucin och zyx. Det lindrar, men hjälper knappast mer än så.

Jag har haft sånt här halsont förut, men då varade det 1 dag/natt bara, nu är det 3:e dagen jag har ont, varav de två senaste dagarna varit hemska.

Har även av och till ont i öronen och det känns som att det trycker i dem varje gång jag sväljer+gör lite ont.

Jag vet inte vad fan jag ska göra. Min moder tycker att jag ska gå till akuten, men en kompis, som jobbar som undersköterska säger att det typ inte är någon idé eftersom de bara kommer ge mig någon medicin som jag kan köpa själv och sen kommer inget mer hända. Istället tycker hon att jag ska boka tid, men gud vet när jag då får gå dit, och det är ju NU jag har så här förbannat ont och hellre skulle se mig död.

Så vad fan bör jag göra?

Spana också in:

Du kan ju ha halsfluss och det kan tydligen bli väldigt farligt om man inte behandlar det. Jag fick halsfluss förra året, behandlade icke, pratade med min moster som sjuksköterska och hon blev: jättearg på mig.
Har du någon feber? Jag fick svullen hals, vita fläckar och jättehög feber.
Nintendo:

Du kan ju ha halsfluss och det kan tydligen bli väldigt farligt om man inte behandlar det.


[cry]
Nintendo:

Har du någon feber? Jag fick svullen hals, vita fläckar och jättehög feber.


äter typ ipren konstant, så nej har ingen feber, mer än igår natt[blush] har väldigt, väldigt svullen hals, men inga fläckar vad jag kan se.
Sagitta:

Kan du inte ringa vårdcentralen?


borde nog göra detta... funderar annars på att vänta en dag till och annars gå till akuten ändå om det inte blivit bättre
Tycker din undersköterskavän låter lite snurrig. Antibiotika får du ju från akuten också, inte som om de skickar dig till din husläkare så denne ska skriva ut istället för behandlande läkare där? Det låter inte särskilt troligt.

Kontakta vårdcentralen, om de inte har några akuttider samma dag eller dagen därpå åker du in till akuten. Man kan även boka akuttider på vissa akutmottagningar samma dag.