Forumet - Vad fan ska man rösta på i höst?

Vad fan ska man rösta på i höst?

4554 0 107
Har sista tiden blivit lite mer intresserad av politik, men har ingen anning vad jag ska lägga min röst på.
Har tidigare starkt varit för mångkultur osv, men har starkt börjat tveka på det den sista tiden. Har läst allt för mycket skit om våra kära "nysvenskar" och förmodligen skaffat mig fördomar tyvärr ;/
Men samtidigt så vill jag inte rösta på Sd, varför vet jag inte men dom verkar inte bra. Social demokraterna vill jag ej rösta på då dom inte verkar ha något bra alls.

Jag behöver bli inspirerad. Alla partier har alltid något jag tycker är galet eller inte håller med om, vilket gör det svårt.

Funderar nästan på att skippa att rösta då allt känns som samma skit när det väl kommer till kritan.

Så vad ska ni rösta på och varför?

Spana också in:

Kan vi inte starta ett "eget" nytt parti? Alliansen verkar ju många missnöjda med. Likaså med den "röd-gröna röran". Sverigedemokraterna verkar ju bara ha ett ämne på dagordningen o likaså Piratpartiet. Så vad Sverige skulle behöva vore ett nytt parti som INTE är "blockstämplat".

Alla partier idag sitter ju bara o käftar i mun på varandra o säger vad som är fel på alla andra men de säger sällan rakt ut vad de själva vill.

Behöver jag tillägga att jag också är jävligt missnöjd med den massinvandring som skett de senaste 10 åren. [sad]

NY POLITIK BEHÖVS!
jakaerstark:

Håller med om allt du skrev. Känns som en jävla pajkastning alltihop och ingen vågar säga något och stå för det, ett jävla drabbel alltihop!


Det tror jag dessutom är en bidragande orsak till alla blankröster o soffliggare, tyvärr. Jag menar, att rösta borde ju arrangera ALLA. Men om folk tappar förtroendet för (sina) politiker så är ju inte det bra. Det är ju i ett demokratiskt samhälle en väldigt stor risk.

Sedan kan man ju misstänka som någon sa för ett antal år sedan... alla politiska val är egentligen bara ett spel för gallerierna! [sad]
jakaerstark:

Så vad ska ni rösta på och varför?


Du talar inte om vad du tycker i någon fråga annat än att du eventuellt är lite tveksam till invandringen men inte vill rösta på SD. Du måste nog berätta mer om dina åsikter för att folk ska kunna komma med förslag.

Hur ser du tex på skola, arbetsmarknad, möjligheten att själv ansvara för de pengar man jobbar ihop, sjukvård, företagande osv osv.
Jonnybravo91:

"Väldigt bra", får stå för den forskningen.


Om jag inte minns fel så hade undersökningen gått igenom alla vallöften ett antal olika regeringar givit inför valen och sedan bockat av hur många av dem som varit uppfyllda i slutet av mandatperioden och om jag inte minns helt fel så hamnade snittet på runt 90%.

Exempel:
Vallöfte: Vi ska bygga 100 nya äldreboenden.

Undersökningen: Hur många nya äldreboenden byggdes under mandatperioden, byggdes 100 eller flera = vallöftet uppfyllt, byggdes det färre än 100 = vallöftet inte uppfyllt.
Jag har mest oförfinade, ej genomtänkta åsikter.
Har inte direkt koll på dagens politik mer än att jag emellanåt läser ledar- och debattsidor och dyl.

Vet inte vad jag ska rösta. Jag röstade för gröna EU-parlamentariker i EU-valet, men mitt förtroende för miljöpartiet (och de röda) som regeringsbildare är sådär.