Forumet - .:: Vad finns på din inköpslista? (VEGETARISK MAT)

.:: Vad finns på din inköpslista? (VEGETARISK MAT)

1498 0 17
Jag behöver tips när det gäller vegetariska produkter och maträtter.

Jag är sämst på att handla, jag skriver aldrig någon lista innan och resultatet brukar bli att istället för att gå till mathyllan så stannar jag vid schampoo, balsam och diverse produkter eller spenderar matpengarna på annat! Och då sitter jag där med endast flytande saker i kylskåpet. [sad] Så jag har bestämt mig för att börja planera redan nu, det är ungefär två veckor kvar tills jag ska storhandla. [y]

Om du bor ensam, vad brukar du handla? Vad finns på din lista? Brukar du köpa mat ur frysdisken, eller göra eget? Vad handlar du alltid varenda månad och vad är viktigast?

Ge gärna tips på märken osv. Jag föredrar ekologisk och nyttig mat.

[love]

Spana också in:

Angelize:

schlook


längesen jag hörde det [cool]

jag brukar käka färsen jag skrev om i din andra tråd, t.ex. eller bara koka krossade tomater med fräst lök och lite kryddor, och typ kikärtor och riven morot. gott med vitkål i tomatgryta också. och linser funkar ypperligt.

är i en liten hurry, ska städa ur det sista ur min asienväska och sen ska jag till grannstan och tröstshoppa skivor för att glömma bort en p-bot jag fick precis. [wink]
Köper ekonomipack med kikärtor, kidneybönor osv man måste blötlägga och koka själv, sedan jag gör jag hummus och bönbiffar/falafel av skiten och fryser in. Är jag lat köper jag Heinz bön-konserver (de där blåa) och gör någon sorts röra med stekt lök, champinjoner, morötter etc + ris.

Mat ur frysdisken är så sjukt jäkla dyrt. Är kilopriset över 50 spänn är det för dyrt för mig, färdig vegetarisk mat brukar ligga på typ 120-130kr/kg.
Angelize:

Om du bor ensam


Nej, men jag handlar/lagar oftast maten.[party]

Angelize:

vad brukar du handla


Grönsaker, rotsaker, frukt, pasta, ris, bulgur, couscous, quorn, sojaprotein, tofu, havregryn och dylikt.. Och typ krossade tomater..

Angelize:

Brukar du köpa mat ur frysdisken, eller göra eget?


Sällan. Endast fisk typ, eftersom jag bara är demivego/fuskvego/blabla..

Angelize:

Vad handlar du alltid varenda månad och vad är viktigast?


Grönsaker, frukt, pasta, ris, potatis är viktigast.