Aviseringar
Rensa alla

Vad för lönearbete kan man få utan att visa CV?


Asha
 Asha
Ämnesstartare

Jag tycker det är ganska konstigt att så många arbetsgivare ens är intresserade av CVn. Det är såklart intressant om man på något sätt vill visa att ens kompitens som är relevant för jobbet kommer från saker man har gjort. Men ofta om man ska börja med något nytt så kan man mycket väl ha kompitensen, eller potentiallen att göra ett bra arbete utan att man egentligen kan förstå det från ett CV. Ibland undrar jag om rekryterare till jobb är osäkra och bara följer strömmen hur alla andra gör när de anställer folk. Jag menar, det är inte som att företag försöker vara inovativa i sin rekruteringsprocess så ofta förefaller det mig ändå. Sedan så har jag begränsad kunskap om arbetsmarknaden så därför undrar jag: Vad för lönearbete kan man få utan att visa CV?


   
Citera
Ämnesetiketter

Finns såklart många arbetsgivare som skiter i ditt CV. Men det är ju ett sätt att gallra bort folk man antagligen inte vill anställa.


   
SvaraCitera
mens
 mens

Om jag skulle anställa någon och hen påstår sig ha jobbat innan men inte vill lämna referenser eller cv så skulle jag nog tänkt att hen skött jobben illa och därför ej fått referenser eller bara ljuger. Det är också ett bra sätt för att få veta vad personen gjort, vad hen klarar av etc. Så jag hade nog helst sett ett cv faktiskt. Inte minst för att det också visar på att man ansträngt sig och är seriös i sitt jobbsökande.


   
SvaraCitera
mens
 mens

 *kompetens *rekrytering *potential 

heh flåt behövde få det ur mig


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

Det kan till synes vara lika orimligt att kräva CV för anställning som att kräva betyg vid antagning till utbildning. Men vart ska en annars börja för att få reda på om någon öht vet någonting om någonting...


   
SvaraCitera