Forumet - Vad förknippar ni med er barndom?

Vad förknippar ni med er barndom?

882 1 32

Spana också in:

Pannkakor! Med sylt och socker. Min gamla väns familj ifrån Ungern gjorde alltid plättar, som man "smörade" Nutella över och rullade. Det var förstås på nittiotalet, alltså före dom förstörde de flesta livsmedel här i vår värld, för att göra allt så billigt som möjligt. ;/ 

Tack Zerafina!
Evert. Min styvpappa och min mamma bodde på landet, vi hade ett fint hus med ladugård, uthus och en stor tomt. Min styvpappa gick väldigt ofta omkring i uthuset, fixade med saker tillsammans med mig, hade på sig vita strumpor och svarta träskor som han ibland lyfte med sina tår så att det var på vippen att skorna skulle trilla av tillsammans med verktygsshorts fullt med verktyg i, han slängde-roterade med hammaren 360 grader och i denna harmoni visslade han till "JAG GÅR PÅ STIIIIGEEEN.... SOM GÅR TILL EVERT" (Evert, av Eddie Meduza för övrigt) och allt detta avnjöts bäst på försommaren. Jag var jätteglad hur han, i denna sinnesstämning, lät mig måla brädor och försöka med praktiska saker trots att jag inte är praktiskt lagd och hur han förklarade saker. Evert-låten lever i mitt hjärta och kommer nog alltid att göra. Det är svårt att förmedla hur kristallklart jag minns detta, men det är som att jag är där när jag bara tänker på det och speciellt nu när jag försöker framställa detta för er.

Scenic World: Evert. Min styvpappa och min mamma bodde på landet, vi hade ett fint hus med ladugård, uthus och en stor tomt. Min styvpappa gick väldigt ofta omkring i uthuset, fixade med saker tillsammans med mig, hade på sig vita strumpor och svarta träskor som han ibland lyfte med sina tår så att det var på vippen att skorna skulle trilla av tillsammans med verktygsshorts fullt med verktyg i, han slängde-roterade med hammaren 360 grader och i denna harmoni visslade han till "JAG GÅR PÅ STIIIIGEEEN.... SOM GÅR TILL EVERT" (Evert, av Eddie Meduza för övrigt) och allt detta avnjöts bäst på försommaren. Jag var jätteglad hur han, i denna sinnesstämning, lät mig måla brädor och försöka med praktiska saker trots att jag inte är praktiskt lagd och hur han förklarade saker. Evert-låten lever i mitt hjärta och kommer nog alltid att göra. Det är svårt att förmedla hur kristallklart jag minns detta, men det är som att jag är där när jag bara tänker på det och speciellt nu när jag försöker framställa detta för er.
Vilket förbannat mysig historia. Känns som texten till en bra countrybit eller liknande.