Forumet - Vad gick/ går ni för gymnasie?

Vad gick/ går ni för gymnasie?

5037 1 56

Spana också in:


Björn_: Har sökt naturvetenskap inriktning naturvetenskap...
Läste i din profil att du är intresserad av samhällskunskap, men ändå sökte du till natur? Jag ska själv göra mitt gymnasieval nu och kommer antagligen också att välja natur, men jag skulle själv säga att jag nog egentligen är lite mer intresserad av samhällsämnen. Jag vet inte om det är ett dumt val, men jag har inte svårt för skolan och vill ha alla möjligheter i framtiden.

Hur resonerar du? Varför valde du natur och inte samhäll? Känns som att jag sitter lite i samma "sits" som dig (vad jag tror alla fall, haha).

Björn_: Hehe, tänkte välja samhällsinriktningen men ser nog samhällsämnena som ett fritidsintresse, och att natur/natur bättre matchar mina framtida ambitioner. Jag ligger dock fortfarande i vågskålen och det är ju möjligt att byta fram till 3 februari och sedan följer en omvalsprocess, men just nu lutar jag nog åt natur/natur.

Jag var i din sits när jag skulle välja gymnasium - jag hade höga poäng från högstadiet samt ett driv utan dess like. Tänkte lite som dig också att natur är det enda att ha på gymnasiet - sen tänkte jag om! Galen

Tänk på att Naturprogrammet kräver extremt mycket plugg, du vet inte om du kommer bli skoltrött framöver, hitta tjej/kille etc. Jag valde att läsa samhäll - om du ser till att välja matte i 3:an så kan du läsa tekniskt basår direkt efter gymnasiet och tillgodose dig det som naturarna läser på bara ett år....

Gör inte misstaget att välja natur om du inte är jätteintresserad/jätteplugghäst - känner flertalet kompisar som bytte från natur eller misslyckades fullständigt med betygen på grund av stressen.
Jag går första året på samhällsvetenskapliga programmet inriktning samhälle. Jag visste sedan flera år innan det var dags att välja att samhäll passar bäst för mig. Jag presterade rätt bra i skolan i högstadiet och sökte till en av de skolorna med högst söktryck i hela Göteborgsregionen. Jag kom in med något över snittet. Konkurrensen är därför stenhård och lärarna förväntar sig mer av en. Denna skola har också en hel del elever från de mer välbärgade områdena. Känner mig ibland lite som en outsider som kommer från ett vanligt medelklassområde. Dessutom kände alla varandra redan så jag trivs kanske inte 100%. Men det går bra ändå!