Forumet - Vad gillar du för kräldjur?

Vad gillar du för kräldjur?

1084 0 19

Spana också in:

Gör man en sökning på nätet så står det...

Reptiler eller kräldjur som de också kallas kan delas in i följande grupper; sköldpaddor, krokodildjur, ödlor, ormar, bryggödlor och masködlor.

Jag gillar nog bara sköldpaddor, möjligtvis även krokodiler. Men år andra sidan äter ju krokodiler människor. Och vem fan vill bli uppäten? Så det får nog stanna vid sköldpaddor. Men de är lite väl långsamma för min smak.  Ledsen  Undrar föresten om det finns krokodiler med ADHD?  Skeptisk

Lokes:
Konstig fråga

Det ryktas att alla däggdjur kan ha ADHD. Men min fundering var inte om krokodilen kan ha ADHD utan om sköldpaddan kan ha det? Jag skrev fel. Tanken var väl från min sida att så långsamt som sköldpaddan rör sig så är det kanske uteslutet.


Lokes:
Kolla bara på bilderna i tråden så fattar du nog lol
de flesta reptiler är kallblodiga, har scales (fjäll) och lägger ägg, brukar också ha dom där läskiga ögonen
ormar o ödlor bland annat är reptiler

Det är väl ett mindre mysterium vilka reptiler som föder levande ungar och vilka som lägger ägg. De flesta ormar föder levande ungar medans snoken lägger ägg. Så gott som alla grodor lägger ägg liksom sköldpaddan medans krokodilen föder levande ungar. Sniglar klassas däremot inte in som reptiler utan som blötdjur aka snäckor och lägger ägg.