Forumet - Vad gjorde dig lycklig idag?

Vad gjorde dig lycklig idag?

10690 3 142

TJena UM:are! Tumme upp

Jag tror att det tidigare har funnits någon tråd i stil med denna men jag kan inte minnas att jag sett den på väldigt länge och atm så hittar jag ändå inte på UM så det kändes värt att försöka starta upp en sådan här tråd igen. Idén med tråden är enkel och rubriken förklarar det mesta. Här tänker jag att man kan glida in och bara berätta om något särskilt trevligt som har hänt en under dagen, eller om man vill läsa om något kul någon annan har varit med om. Upplevde du något särskilt idag, gjorde en vän något fint som gladde dig, eller gjorde du något fint för någon annan? 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eftersom jag startade tråden så kan jag ju lika gärna börja med min dag, fick idén till tråden utifrån min dag dessutom.

Idag har jag verkligen insett hur mycket det betyder att få dela ett starkt intresse eller "passion" med andra som gillar samma sak, och tagit del av glädjen som uppstår när man gör detta. Jag hakade på mina longboardpolare som träffades för att åka och vi hade en sådan fantastiskt go skejtdag i solen och alla bekymmer var så långt borta, det är så himla kul att peppas av alla andra och se hur alla glädjs åt varandras framgångar! Känslan av att fara fram med sådan frihet så nära till marken och naturens lagar på något sätt, det är häftigt. Känslan av att hitta balansen mellan alla krafter, tyngdkraft, centripetalkraft, friktion och ens egna kropps kontroll, det är så najs.

Dessutom...

På kvällen så bjöd en god vän med mig till sin kyrka vilket var underbart, precis vad jag behövde. Vi firade en fantastiskt fin mässa som var fylld med lovsång och bön, och häng efteråt med bibelsamtal och bön. Det var så oerhört närande och stärkande, jag är så glad av att jag fick dela det med så kärleksfulla och öppna människor. För många kan säkert detta låta främmande och vissa förstår kanske inte alls varför något som detta är glädjande, men just i kväll spelar det ingen roll - jag hoppas glädjen oavsett om man förstår den eller ej lyser igenom. Det var ett tag sedan som jag unnade mig att gå på en mässa precis så som jag är, bara ta chansen i farten och möta Gud och koppla av i hans närvaro, ta emot hans nåd och kärlek, och få dela den med medmänniskor. Det är så gott att låta sig ledas och formas av sin skapare, som man så ofta vänder ryggen till i vardagens stress och press. Under vårt samtal så fick jag också på nytt upp ögonen för hur värdefulla våra medmänniskor är, och hur älskade vi alla är av Jesus, och hur vi har fått uppdraget att älska varandra lika fullt ut. Hur Jesus under påsken visar att storhet och framgång inte är makt och prakt, utan att se och tjäna sina medmänniskor. Jag beundrar verkligen de i min närhet som gör detta, som sänker garden och struntar i alla krav och förväntningar och istället sträcker ut en hand till de som behöver det extra stödet. Uppmuntrar och bara gör något gott för någon annan utan att kräva något tillbaka. Wow alltså, sån vill jag bli. 

Känner att jag satte tröskeln lite högt nu kanske, men allt från det minsta till det största är lika kul att höra om.

Glad påsk, kram och allt annat! Glatt skålande

1. Jag har fått låna ett elpiano från min polares föräldrar. Jag hade dessutom ett par lurar med tillhörande avtagbar stor plugg liggandes hemma, så jag kan spela med lurar och plinka hur fult som helst 24/7 utan att störa någon.

2. Lycklig vetefan, men jag är nöjd över att jag i dag fick hem en skitbra hylla jag ska stapla på min byrå. 40-någonting djup och 79 bred - alltså pyttelite mindre än byrån, helt perfekt. Skitsnygg, perfekt utformad för vad jag behöver fylla den med och i precis samma färg som byrån. Åttio spänn kostade den dessutom.

3. Mitt hår är skitskönt, fick undercuten rakad för några dagar sedan. På merparten av min skalle är håret typ knappt en millimeter långt.

Och som svar på mitt uttalande "Snart är mitt hår så långt att det svajar i vinden!!! Alltså att det över huvud taget går att böja med fingrarna." fick svaret "Snart är det precis så långt att det är asmysigt att ta på". Då blev jag glad, för jag vill gärna att mitt huvud ska vara asmysigt att tas på, och jag gillar att bli pillad i håret, och jag tycker om att mysa med den personen och blir glad om den tycker att det är extra mysigt att mysa med mig. Och jag gillar även själv bäst när mitt hår är lite, lite längre än den här längden, och inte riktigt känns som sandpapper under händerna, utan lite mer som snaggat hår. Och snart är det precis så långt!111


Spana också in:

i går blev jag glad av att kunna tänka klart kring saker som beskrivs väldigt klantigt i min lärobok, av att ha kul och inte ont under träningen, och av att få tömma mitt huvud med en promenad innan jag skulle husmorsstressa samman middagen. uppskattade också att få gå utan trosor i en sex timmar eller så; påsklov äger.

Ögon i en plåthink:

"Snart är det precis så långt att det är asmysigt att ta på". Då blev jag glad, för jag vill gärna att mitt huvud ska vara asmysigt att tas på, och jag gillar att bli pillad i håret, och jag tycker om att mysa med den personen och blir glad om den tycker att det är extra mysigt att mysa med mig.

jag håller med om att det är ett bra beröm. Hjärta

Jag lyckades just göra frukostfrallor. Dom blev till och med goda. Är duktig på att laga mat/baka men har aldrig pysslat med bröd.
Får se om resten av dagen bjuder på något fint, men är inte allt för hoppfull.

Edit: juste, vann en auktion på tradera också. Något jag velat ha i flera år. Wiihii

Vet ej varför men hela dagen har varit grym typ.

Först började det med att jag var allmänt produktiv. Tvättade, lagade min byrå, städade, diskade osv. Sen såg jag att jag fått godkänt på en tenta så jag kan ansöka om studiemedel så jag drog iväg till skolan och skrev ut en ansökan och postade. Tog en promenad i staden också, najs. Köpte god mat. Åkte hem. Tog en till promenad. Åt god mat. 

Har typ fastat hela dagen och tydligen är det rätt vanligt att man mår allmänt skitbra ibland då.