Forumet - Vad gör du för att göra skillnad?

Vad gör du för att göra skillnad?

3349 2 32
Den här veckan infaller inte bara jämställdhetsdagen utan även Raoul Wallenberg-dagen. Vad kan vara mer passande då än att snacka om att göra skillnad. 

Vad gör du för att göra skillnad och skapa en bättre värld? Stort som smått! Vad har du för tips till andra? 

Jag försöker göra skillnad genom att bland annat källsortera mina sopor, vara medlem i massa organisationer som jag tycker gör bra saker, jag sprider sånt som jag tycker är viktigt och som jag brinner för i sociala medier för att förhoppningsvis öka kunskapen om vissa ämnen hos fler. Nu är det din tur. Vad gör du?

Spana också in:


Lucella:
Hur ger jag ångest? Jag tror att du bidrar utan att ens veta om det vare sig du vill eller inte :) 
genom att få folk att tänka efter och inse hur lite de gör, särskilt folk som mår dåligt kan ta illa upp av detta. folk med kasst självförtroende ändå. med tanke på vilken sida det är tal om det här också. inte så svårt att tänka sig?
Jag uppfattar mig själv som egocentrisk.
Dock säger folk att jag har inspirerat dem till saker, fått dem att tänka efter, visat omtänksamhet och varit snäll; jag uppfattar inte riktigt själv när jag gör sådant, men jag får tro dem och det gör jag när de säger det - det får mig att känna att jag ändå bidrar, även om det är omedvetet. 
Samhällsmässigt gör jag inte så mycket mer än röstar, miljöförstör inte ovanligt mycket, bidrar med mina åsikter när jag orkar (vare sig de är bra eller dåliga bör det ändå göra nytta med perspektiv) och stimulerar andra människors tankar, om det nu stämmer som vissa har sagt.