Forumet - vad gör man?

vad gör man?

1139 0 32
nu är det såhär att jag och mina 3 vänner är som en familj... och så har vi den här andra kompisen...
Denna kompis vet inte hur nära vi andra är, vi andra har känt varandra sen vi var små, och kompisen kom in i gänget för några år sedan.

nu till problemet:
vi fyra vill åka på någon semester i sommar, men vi vill helst inte ha med kompisen.
Och när vi tänker efter, så känns det bara jobbigt att ta med henne, eftersom vi har roligare utan henne, med henne är det oftast att vi bara kollar på film och sen är det hejdå.
Men eftersom kompisen inte vet att vi är så nära vänner som vi faktist är så är vi rädd att hon ska bli sårad om vi inte tar med henne.

det är en av oss 4 som går i samma klass som henne, vilket gör att hon kommer att få ta skiten om hon blir sårad om vi åker iväg utan kompisen

jag förväntar mig inte att någon ska förstå hur det är, behöver bara råd..
Sanpire:

Men eftersom kompisen inte vet att vi är så nära vänner som vi faktist är så är vi rädd att hon ska bli sårad om vi inte tar med henne.


Jag tror inte att kompisen blir mindre sårad av att inse hur nära ni andra står varandra.

Fattar ej hur du kan vara sexton. Borde det inte vara slut på mellanstadiefasonerna nu, liksom.
Tycker antingen att ni ska säga som det är, typ: "Vi fyra har varit vänner aslänge, och vi har planerat denna resa länge. Tyvärr har vi bestämt oss för att inte ta med några fler än just oss fyra."
Eller så kan ni hitta på någonting om att ni reda bokat, och att det inte finns plats för en till / Är försent att avboka.

Gör som du vill, men det är mycket bättre att säga något sådant, än att bara hålla tyst och åka utan att säga ett piss.

Spana också in:

känner igen det där lite. Finns nog inte så mycket att göra.
Antingen såra, eller ta henne med helt enkelt.
Du skrev att det brukade bli tråkigare när hon var med men det handlar ju lite om vad ni andra gör det till. Hon kan ju knappast styra över er andra på det sättet.

Sen kan ni ju väga för och emot. Det är ju högst troligt att hon kommer bli sårad och ledsen om ni inte tar med henne. Är det då värt att såra henne bara för att det är lite jobbigt att ha med henne? ungefär så
[y]
Vankelmodig:

Fattar ej hur du kan vara sexton. Borde det inte vara slut på mellanstadiefasonerna nu, liksom.


du får ursäkta att jag inte var tydlig där; det är hon som vi inte vet något om trots att vi har känt henne i fem år, det är hon som inte släpper in någon förutom sin familj

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Rejmond D Röjter:

"Vi fyra har varit vänner aslänge, och vi har planerat denna resa länge. Tyvärr har vi bestämt oss för att inte ta med några fler än just oss fyra."


jo men som sagt så får en av oss ta smällen om kompisen blir sur
Rejmond D Röjter:

Hon har fan ingen rätt att bli sur, om ni förklarar det på ett bra sätt.
Man får fan finna sig i att inte få vara med hela tiden!


jag vet jag vet, men hon tror att vi är hennes bästa kompisar, känns lite svinigt att säga " vi andra har känt varandra mycket längre och vi är inte alls som du tror egentligen, nu drar vi till stockholm, bye"
Sanpire:

jag vet jag vet, men hon tror att vi är hennes bästa kompisar, känns lite svinigt att säga " vi andra har känt varandra mycket längre och vi är inte alls som du tror egentligen, nu drar vi till stockholm, bye"


Men gör det andra jag sa då: Säg att ni redan planerat det aslänge, och att ni redan bokat allt..
Annars vet jag faktiskt inte vad ni ska göra [shake]
Sanpire:

Det vet inte jag heller... känns som att det inte finns någon bra lösning på detta "/


Eller så kollar ni om ho vill hänga med och lär upp henne?
Alltså "lär" henne hur ni gör för att ha kul tillsammans så att hon själv kan bli en del av gänget. 5år är ju ändå en ganska så lång tid
Ni värkar ju vara riktigt sjysta kompisar mot henne. Om ni inte inte är tillräckligt goda vänner för att vilja ha med henne på en resa kan man ju hoppas att ni kan vara så pass sjysta att ni skippar skit snacket och säga som det är till henne att ni helt enkelt inte vill ha med henne för att ni vill göra det själva bara ni fyra. Det finns inte så mycket mer än att acceptera är ni ens något i närheten av att vara vänner så borde hon förstå. Åt andra sidan så kan det bara vara bra för er relation och samman hållning om alla åket. vem vet aldrig hon kanske smälter in[wink] om inte annat var ärliga mot stackarn är det så hemskt att umgås med henne varför dra ut på det.
tycker att det är äckligt att göra en grupp till en enhet. "vi tycker" osv. Det använde vi oss flitigt av i fyran. nån gång i sjuan men då kändes det väldigt barnsligt. Inse att ni är fyra individer förhoppningsvis. Och att ni är jävligt dåliga vänner om ni åker iväg utan henne. Säg i så fall saningen till henne, vilket verkar vara att "ja men vi har hängt med dig i fem år, men om sanningen ska fram så trivs ingen av oss riktigt bra med dig. Bäst av allt vore nog om du hittade nya kompisar. Tack och hej."

Du hör väl själv hur det låter.
Tjejer alltså.
Det är inte så lätt som det låter, vi fyra har mått så dåligt över det här att vi ska gå till en kurator.

Vi vet ju att vi inte vill ha med henne, men vi vet inte hur vi ska säga det till henne ( att vi andra ska åka iväg alltså). Och det blir skitjobbigt för en av oss som går i samma klass som henne eftersom hon surar, och det känns inte så nice att behöva träffa henne i två år till varje skoldag.
Postorderhoran:

tycker att det är äckligt att göra en grupp till en enhet. "vi tycker" osv. Det använde vi oss flitigt av i fyran.


ett mycket bra exempel på att du inte förstår hur vi är. Vi skulle aldrig frysa ut någon, vi skulle aldrig vilja göra någon illa.
Men som sagt, vi är familjen med familjebanden, hon är grannen. Ingen kan förstå, vissa kanske känner igen sig, men du är inte en av dom. har du någonsin haft vänner som du är så tight med att dom är som din familj?
tydligen inte[crazy]
saga94:

säg bara att n har planerat att åka iväg och så. kan kompisen inte klara sig själv eller? hon har väl andra kompisar också? :)


Men hon tror ju att vi gör allt med henne, och hon vill så gärna tro att vi och hon är kompisar. Alla andra ser att hon inte är som oss, och ja hon har andra kompisar, det vill säga hennes morsa och kompisar som VI har lyckats luska ut att hon har, hon har inte berättat om dom