Forumet - Vad gör man för att motverka en depression?

Vad gör man för att motverka en depression?

507 0 22

Spana också in:

Blivande_japan:

depression


en grej som är effektiv är ju att försöka hålla igång kroppen för att trycka ut dom där välbehövda endorfinerna. eller prata ut om det med människor du litar på kan också vara effektivt. Försöker med detta själv när jag känner att jag är på väg in i en depression.

Men när inte detta hjälper självmedicinerar jag mig med THC väldigt effektivt mot depression och ångest.dock ingen lösning som funkar för alla[no-no]
join993:

Så att springa en mil om dagen ska hjälpa dig bara sådär?


det tror jag förvisso inte heller
vet inte ens varför jag gjorde denna tråd blö

join993:

Kan säga dig att få hjälp har varit det bästa jag gjort i hela mitt liv, inte bara det att man pratar med någon, dom kommer med många bra idéer.


var hos en kurator några gånger senast jag var deprimerad, eller egentligen efteråt. hör nog till top 10 mest onödiga saker jag gjort tror jag
men förhoppningsvis är det väl skillnad på en psykolog och en kurator.
dessvärre är jag inte gjord av pengar och har passerat gränsen för fri vård så atte..
Det viktigaste är att behålla rutiner. Sov och vakna på samma tider, gå en morgonpromenad varje dag (solljus är väldigt viktigt) och ät ordentligt på fasta tider.
Försök minska stress, men var inte heller sysslolös.
Ägna dig gärna åt fysiska sysslor och "pyssel", det mår man bara bra av. Sluta inte städa och ta hand om dig själv. Träna gärna.
Fysiskt, monotont arbete är bra mot psykisk stress.
join993:

Jo, men jag menade att du kanske kan utveckla vad ditt egentliga problem är, alltså orsaken bakom att du är på väg in i en depression. Vi kan leka psykolog och känna oss viktiga, sen så kanske du får något bra ur det.


vill av olika anledningar inte outta allt.
en av orsakerna är i varje fall att jag inte vet vad jag vill med mitt liv och är osäker på om jag läser den utbildning jag vill osv.
Blivande_japan:

vet vad det är, men har ärligt talat ingen aning om hur jag ska förändra något va det. inte hur det ska bli till det bättre i varje fall.


så är det ibland. ganska ofta. kanske är det som får dig att må dåligt, at du inte kan förändra skiten?

så är det i alla fall för mig. men som underbara framtidstron skrev: behåll dina rutiner!

ja, framtidstron är typ helt jävla underbar [smile]
Blivande_japan:

är nog sant... blir så sjukt dålig på det när jag är nere.
särskilt på att äta mat


Och det är ju då det bara blir värre..

Men underskatta framför allt inte solljus! Det värsta är nog att vända på dygnet och inte uppleva så mycket dagsljus som är normalt. Det gör även en frisk människa sjuk.
Prioritera promenader!
Du tar in ljuset via ögonen (och får den reaktion i hjärnan som eftersöks) även när det är molnigt och så. Det viktiga är att det är dagsljus och inte glödlampor.
Om du har problem med att somna, utsätt dig för mycket solljus så tidigt på dagen som möjligt, och så lite som möjligt under eftermiddagen. (Om man har svårt att fortsätta sova på morgonen, som äldre ofta har, gäller det motsatta.)
Renesmee:

underbara framtidstron


Va, trodde du tyckte jag var jobbig :(