Forumet - vad gör man om man börjar i en klass och de finns många sdare?

vad gör man om man börjar i en klass och de finns många sdare?

2024 0 47

Som titeln lyder. Vad gör man när man är den enda som är svart och de finns många sdare i klassen? Blir man utstött? Och nej, detta är inget trolltråd! Jag lovar. Kanske bara att jag är paranoid men blivit lite bättre men vill ha seriösa svar tack! :)

Senast ändrad 23 Aug 2013, 23:08 av André Vifot Haas

Spana också in:


Blink

Nä men om man ska vara seriös så se vilken typ av folk de är. Är de bara random rasister så är de förmodligen för fega för att ens yttra sina åsikter utanför Flashback och då är det ju ingen större fara. Argumentera mot de gånger de vågar öppna sin käft och var allmänt schysst så de ser att du är som vem som helst. Du kanske t.o.m. kan få några av dem på vettigare tankar? Party Vill de ha bråk så lär dig försvara dig. Snacka med andra polare med utländsk härkomst eller som ogillar rasister så du har folk som backar dig om något händer. Träna nån kampsport du tycker verkar rolig så du känner dig trygg med din möjlighet till självförsvar. Berätta för folk ifall du blir hotad, utsatt för rasistiska påhopp eller liknande. Ta ingen skit helt enkelt!

Ogillar du rasism och vill arbeta mot det så borde du även organisera dig i någon antirasistisk organisation. Finns massor av sådana i Göteborg! Eller ännu bättre så kan du ju snacka med dina polare på skolan om att starta en antirasistisk/antifascistisk skolgrupp som både du själv och andra elever kan vända sig till om man blir utsatt för något. Ensam är svag men organiserar man sig tillsammans med andra som råkar ut för samma sak kan man tackla de flesta problem som man stöter på! Tumme upp