Forumet - Vad gör man om man får ett barn med skador?

Vad gör man om man får ett barn med skador?

1195 0 13
Tjena, en sak jag har gått och funderat på ett tag är att om man bestämmer sig för att skaffa barn, och sen visar det sig att barnet får någon slags skada (t.ex. svår autism) eller downs syndrom eller något som skulle försvåra för denne hela livet, är man då illa tvungen att acceptera situationen och försöka ta hand om barnet, eller kan man lämna ifrån sig det? Jag tror jag hade behållt det i alla fall, men jag bara undrar.

Spana också in:

asså om jag viste att min unge skulle må så dåligt i 58 % av dens liv att han / hon ville ta livet av sig hade jag gjort abort för att jag inte vill att de ska lida. Tror föräldrar med ett barn som får reda på om denne har typ downs syndrom tänker typ lika. Dock så tycker jag det är skillnad på att må dåligt så än att man har typ ADHD man kan kontrollera hyfsat bra idag. Känner många extremt trevliga med ADHD så just den störningen tycker jag inte skulle vara så himla ok (i mina ögon) att göra abort.   
Det finns ju inga institutioner som förr där man kunde, och uppmuntrades till, att lämna sitt barn med downs eller annan "defekt". 
Det finns ju däremot avlastningshem där barnen kan bo ibland. Sedan har man oftast rätt till avlastning i hemmet också då få föräldrar har möjlighet till att passa på sitt barn hela livet 24/7. Allt detta beror ju på handikapp, vilken kommun man bor i, vilken biståndshandläggare man har, hur familjelivet ser ut etc såklart.