Forumet - Vad göra om man blir mobbad?

Vad göra om man blir mobbad?

1648 0 24

Spana också in:

jag har blivit retad,skulle inte kalla det för mobbad men det var iallafal en person som var allmänt stökigt som höll på att retas massor och en gång så slog han till och med min kompis på skoj i magen(inte så hårt så det hände något men jag så ju att min kompis inte gilla det) men min kompis var inte ett dug vän med denne person så jag fick någ jag tyckte inte han hade någon rätt att göra så. Senare ståg vi i ingången till gympasalen och samma person håller på att retas och försöker säga typ å "vad ska du gör åt saken,ha?HA?" så stog upp för mig själv och skrek honom rakt i anskitet om hur jävla tröt jag var på han och helt plötsligt stämde en annan klasskamrat in och sedan följde hela klassen med. Killen blev helt tagen och efter den dagen hade han respekt för mig och gav fan i mina kompisar också. Så där ser man allt behöver inte lössas med våld,javisst jag kunde fått en smäll på käften men det var det värt.

Blev mobbad från förskolan till sjuan, tog så jävla hårt på mig. Började med en kille och slutade med tre klasser som höll på. Svärvde ett baseball trä i sjuan en dag ba var så jävla förbannad och när det va klart skulle jag "testa det". Sprang ut på skolgården och hitta honom och jagade honom till han va rädd för en gångs skull, dom slutade sen och jag var mindre depp, mindre aggresiv osv osv. 

Så slå ner skiten.


babyangel97: väljer att ta till våld för att stoppa våld så är man ju inte bättre en mobbarna
Med andra ord: om någon använder våld mot dig så har du inte rätt att försvara dig.

Låter urbota dumt. Är man inte uppkäftig tillbaka och inte reda att använda våld som kommer man att fortsätta att bli mobbad om man inte hittar en annan lösning. Men motstånd är oftast den bästa lösningen. Folk som mobbar är ofta osäkra själva och har en tendens att ogilla motstånd.Patrick: Låter urbota dumt. Är man inte uppkäftig tillbaka och inte reda att använda våld som kommer man att fortsätta att bli mobbad om man inte hittar en annan lösning. Men motstånd är oftast den bästa lösningen. Folk som mobbar är ofta osäkra själva och har en tendens att ogilla motstånd.
Jag tror du har rätt i det du säger. Om det inte vore för att jag är feg och dessutom rätt liten och svag fysiskt hade jag nog gjort mer motstånd. Är rädd att jag ska provocera igång något som ska bli värre. Men kanske får man ta risken...hm

Smephine: Jag tror du har rätt i det du säger. Om det inte vore för att jag är feg och dessutom rätt liten och svag fysiskt hade jag nog gjort mer motstånd. Är rädd att jag ska provocera igång något som ska bli värre. Men kanske får man ta risken...hm

Träna. Det ger dig både självförtroende och gör dig fysiskt stark.

Det är tragiskt, men av all min erfarenhet så har jag aldrig uppevt att anti mobbing grupper hjälper så mycket. Det slutar oftast med att dom som blir mobbade flyttar.

Utifrån min egen och erfarenhet av andra så är dom flesta konflikträdda. Mobbare som vet att deras offer är redo att ta en stor fet konflikt, som kanske leder till våld, tenderar att välja andra offer.


Smephine: Annat
Berätta för någon + säga ifrån! Oavsett hur svårt det må vara, ibland kanske det också förvärrar det. Men då är det bra att man berättat för någon.


Reeeetooo: Svärvde ett baseball trä i sjuan en dag ba var så jävla förbannad och när det va klart skulle jag "testa det". Sprang ut på skolgården och hitta honom och jagade honom till han va rädd för en gångs skull,
oj, vad skönt. undrar om det skulle funka så lätt för alla som testar det. bara som hot egentligen, aldrig att slå på riktigt.