Forumet - Vad hade hänt om Palme aldrig kom till makten?

Vad hade hänt om Palme aldrig kom till makten?

1119 0 11
Jag tycker inte om Socialdemokraterna och enligt mig så är det de som har och kommer att se till att detta land blir till ruiner med undantag för Per Albin Hansson och Tage Erlander som ändå hade lite vett i skallen och såg till att bygga upp landet och ge arbetarklassen ett lite bättre liv. Visst var det tragiskt hur mycket som revs för att ge plats åt miljonprogrammen men på den tiden så var det ändå mer hederligt folk som bodde i blocken även om dessa tillhörde socialgrupp 3, då var invandrarna inte som de som kommer nu. Dessa greker och jugoslaver arbetade och svenskarna som bodde i dem var inte som dagens boende som inte kan bete sig.

Jag beskyller dagens situation på Palme helt och hållet, det var han som först och främst gjorde det svenska folket till det skadade folk det är nu. Ni måste veta att Olof Palme ljög för hela det svenska folket under bordellhärvan och trots det anses vara en man av moral. Inte bara det är skamligt utan även det faktum att han var såpass vänligt inställd till Warszawapaktens länder och ansåg dessa vara ett föredöme för Sverige. Nu lyckades han som tur är aldrig genomföra dessa galna ideér även om han gärna skulle vilja det.

Olof Palme pratade om att man skulle bejaka det internationella och om det inte vore för det så skulle inte det svenska folket få för sig alla knasiga ideér som politikerna de röstar fram nu har. Snart är inte Sverige det land som den äldre generationen växte upp med. Det sitter rumänska zigenare överallt, även i små orter. Städerna är fulla av arabiska och svarta män som går runt i gäng och jag är övertygad om att Sverige inte hade sett ut på detta sätt om det inte vore för Palme.

Jag leker ofta med tanken på hur Sverige hade sett ut om Bohman hade styrt Sverige istället för Palme, förmodligen skulle landet se mycket bättre ut. Det hade varit mer ordning och vett. Vad tror ni?

Spana också in:

Dock förstår jag inte riktigt när TS menar att Gösta Bohman skulle ha blivit statsminister istället. Centerpartiet var ju större än Moderaterna på den tiden i de val Socialdemokraterna vann, så det var knappast ett alternativ. Hade Moderaterna fått styra stora delar av 70- och 80-talet så hade Palme antingen fått makten förr eller senare trots allt eller så hade Sverige förstörts av högerpolitik.

Det stora problemet var snarare att Palme överhuvudtaget blev partiledare och att Socialdemokraterna inte valde en ledare som var mer lik Erlander (eller för den delen Per-Albin Hansson).