Forumet - vad händer med kroppen?

vad händer med kroppen?

764 0 23

Spana också in:

Anura:

Vad händer med dig? Har du förlorat mycket vikt eller?


I sjuan åt jag dåligt och red i princip tre timmar om dagen. Jag cyklade nära en mil och gjorde tungt stallarbete. Då var jag tunn. på en dag kasnke jag åt fil och müsli och ett paket nudlar. Min kropp mådde dåligt, men jag tyckte att jag hade skitfin kropp och fortsatte bara. Sen började jag äta mer, och vettigare, eftersom jag börjat få så ont i kroppen och svårt att fokusera. från det att jag började äta ordentligare har jag gått upp 10 kg, men det kan fortfarande dröja 5-6 timmar mellan måltiderna.

Nu, med facit i hand, kan jag ju säga att man inte får en snygg smal kropp av att träna utan att kroppen får bränsle. Vill man ha en snygg kropp ska man äta. Muskler är alltid vackrare än skinn och ben.
Anura:

När exakt ska man äta emellan måltiderna? Hur många timmar innan och efter?


Man säger ju att man ska sova åtta timmar om dagen, då har vi 16 timmar kvar. Man ska äta tre huvudmål om dagen och gärna två mellanmål, så fem tillfällen där man äter. Så ca var tredje timme.
Åh, Anura, jag känner igen mig i dina tankar... Du kommer inte bli som sumobrottaren ovan om du äter tillräckligt utan att träna - jag lovar!

Det är normalt att äta tre huvudmål om dagen och två huvudmål emellan. Fördela de någorlunda jämt över dagen, ät inte allt först eller sist, man behöver näringen konstant. Kroppen gör ju av med betydligt mer än hälften av näringen till att hålla kroppstemperaturen, få hjärtat att slå, lungorna att andas, hjärnan att tänka osv. Så endast en mindre del av energiintaget går åt till rörelse - alltså behöver man normalt med näring även när man ligger i en säng 24/7! Om när man sedan tränar behöver man äta mer.

Själv tränar jag 2-3 ggr/vecka (ant. gympapass eller springa en runda), och jag äter vad jag behöver för att hålla en normal vikt. (BMI 20) Tränar jag mindre vissa veckor äter jag ändå som jag brukar, för det jämnar alltid ut sig. Var inte rädd för maten, den är ju till för att dig - så att du ska kunna leva.

Anura:

Jag hade ätstörningar


Och det känns som att du inte riktigt kommit ur tänket? Har du fått någon behandling? Kan du inte kontakta dem isf med dina frågor, och säga att du vill göra rätt med träning/mat, men är osäker på hur det är. Även när man är normalviktig och äter finns det alltid massa tankar och funderingar kvar, och jag tycker att du ska kontakta din gamla kontakt, alt. en dietist. Berätta då din historia och inställning till mat/träning.
Vet att detta inte är lätt, men ge inte upp. Fall inte tillbaka. Det är ju inte värt det...