Forumet - Vad händer med kroppen om man inte äter ?

Vad händer med kroppen om man inte äter ?

294 1 9
Tardigvill ju gå ner i vikt och har kört på alla möjliga tränings grejer i två månader nu men märker ingen större skillnad. Börjat fundera på att sluta äta men många säger att man går ner i vikt men när man äter igen går man upp i vikt ? Och jag tänkte inte direkt inte äta hela livet för äter man inte på länge kan man väll dö ? Och jag vill inte dö bara få den där dröm kroppen! Men om jag dricker typ en hallon smoothie en gång om dagen och fortsätter träna funkar det ? Då äter jag inte men är de bra och bara dricka 1 gång om dagen och hallon smoothie framförallt ? 

Spana också in:

Hej Detvetdu. På ungdomar.se är det inte tillåtet att tipsa om självskadebeteende - och att svälta sig själv är ett av de värsta sätten man kan skada sig själv på. Jag kommer därför låsa den här tråden så du inte får ohälsosamma tips. 


Om du verkligen behöver gå ner i vikt, av hälsoskäl - det vill säga sjuklig övervikt, vilket jag betvivlar att du har - så rekommenderar jag att du tar kontakt med en läkare eller en dietist, så ni kan lägga upp en kostplan där du vet vad och hur mycket du ska äta. Om du inte behöver gå ner i vikt av medicinska skäl utan för att du själv är missnöjd, så är det din självkänsla som behöver hjälp, inte vikten som ska ner. 


Jag är själv före detta ätstörningspatient och hade anorexi i flera år. Det är inte ovanligt att det börjar på det sätt du har beskrivit nu. Om du känner att du behöver prata med någon är du varmt välkommen att skriva ett privat meddelande till mig här på sidan.