Forumet - Vad händer om man erkänt en misshandel?

Vad händer om man erkänt en misshandel?

478 1 3
I tisdag var det massa kaos och polisen kom hem till mig. Jag var ofc panikslagen och virrade runt i skogen då min syrra och andra försökte lugna ner mig. Då när polisen var där så erkände min syrra / jag att min mamma har ich misshandlat mina syskon och mig. Det är en mildare fysisk (asså bara några slag några gång) och en mer psykisk. 
Varför vi erkände var för att jag skulle få åka från min mamma (klarar inte av att bo där) och inte köras till psyk. Vad händer nu? Jag vill ju inte direkt att hon ska få massa skit på sig eller förstara hennes liv. Jag vill bara slippa vara där. Kanske ska tillägga att min mammas mans son bor där med mamma och hennes man så kommer han fortsätta få bo där? Aaah det var massa som hände och vill inte berätta allt men aa.
Jag kördes iaf till min syrra och får bo där ett tag. 

Inga kommentarer

Tråden har 3 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

En utredning startas. Så blir man kallad till en del förhör.. Sen väntar man några år, sen hör dom av sig igen för att säga att de har lagt ned utredningen i brist på bevis.

Varit med om d 2 gånger som brottsoffer vid fysisk misshandel   
Har det hänt fler gånger eller var det här första gången? Jag har inte koll på sådant här men vad som än händer tror jag inte att det är så illa som du tror. Kan tänka mig att det är mest med dig och dina syson som de kommer prata med och bedöma allt utifrån hur ni känner och hur illa ni tyckte det var. Tycker verkligen inte att du borde få dåligt samvete eftersom det var din mamma som valde att använda våld, hon borde ha vetat att det faktiskt är olagligt att använda, särskilt, fysiskt våld på minderåriga. Du kan ringa BRIS eller liknande eftersom de är specialiserade på sådant här. Du behöver inte uppge namn och det är helt anonymt. Du kan antingen mejla, chatta eller ringa: https://www.bris.se/?pageID=14

Hoppas det ordnar sig! 
Socialtjänsten kommer att bli inkopplad, föräldrar och barn blir inkallade till samtal och sedan gör socialtjänsten en utredning. Antingen så blir barnen placerade eller så visar utredningen något annat. Sedan eftersom ni har erkänt för polisen så kommer dem vara tvungna att göra en utredning på detta.


Sedan så tror jag att det skulle vara bra om du tog kontakt med kurator på skolan eller så för att få prata om det som hänt.