Forumet - vad håller norge på med egentligen?

vad håller norge på med egentligen?

367 0 21

Spana också in:

lomme91:

Vet att du är Sverigedemokrat, och du följer såklart strömmen! Eu är Dåligt, jippi!


Om du pausar ditt raljerande kan jag informera dig om att undersökningar visar att det finns två svenska partier som motsatt sig att fredspriset gått till EU. Det ena är visserligen Sverigedemokraterna, men det andra partiet är sossarna. Och sossarna och SD har ganska få saker gemensamt.

Jag är vänster och kritisk till att EU fick priset med tanke på hur till exempel demonstranter runtom i europeiska länder behandlats av de med makt att bruka våld. Så ja. Är jag SDare? Nä.

Så lägg ner den tonen.
Vi fick priset för att vi lyckats skapa en stabil union i kölvattnet av världens två mest katastrofala krig. Vi hjälpte till att få länder som Spanien inom demokratiska "väck" under 70-talet, och nu gör vi samma sak med öststaterna, däribland Turkiet. Trots dess problem, är EU fortfarande världens största / mest välmående inre marknad. Detta innebär fri handel för företag, lättare att röra sig inom EU och sammarbeten mellan länder som gynnar inte bara oss indirekt, men även hela Europa. Ni kan argumentera för att vi inte är stora inom EU, inte har särskilt mycket att säga till om, men EU skapar tillväxt för oss.

EDIT: inte en enda jävel bryr sig om vad SD tycker, socialdemokraterna vet jag inte vad dem säger angående EU-priset..