Aviseringar
Rensa alla

Vad har du för åsikt om SJ och att åka/vänta på tåg rent allmänt?


Lokes

oneday:

oj det gjorde jag faktiskt, men jag lovar jag snackade INTE om politik

Fine tror dig


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

oneday:

Men om enbart 2 tågförare kör, och ringer varandra enbart och berättar vart de är osv borde de väl funka

Riktigt så enkelt är inte problemet att lösa. Jag vill minnas, eller jag tror - att kommunikationen mellan Trafikverkets datorer och datorerna som styr tåget hos lokförarna går över mobilnätet. Dvs de kör via mobilt bredband. Kan inte komma på något annat sätt för tågets datorer att ha kontakt med "huvuddatorerna" hos Trafikverket. Så är det på något sätt strul med mobilkommunikationen och den mjukvaran så blir det totalstopp.

oneday:

men du kan inte säga att mest av tågproblemen är om något med sj

Vad kom först - hönan eller ägget?

Strular mjukvaran som kanske kommer från ett dataföretag i övriga Europa eller kanske från Silicon Valley i Kalifornien eller hårdvaran som kommer från Kina så skyller man ju ändå på SJ. SJ är ju det företaget som ska se till att tågen rullar i Sverige på skattebetalarnas bekostnad.


   
SvaraCitera

Senast jag skulle till jobbet var det förseningar för att något verkar ha hoppat framför tåget vid Medborgarplatsen. Fruktansvärt. Förståeligt att det blir förseningar och fruktansvärt att någon tar sitt liv, alla människor är värdefulla, det är bara tragiskt att en del inte inser det. Jag tycker SJ sköter det rätt bra.

Dyrt dock att åka men vad ska man göra. Finns inga bättre alternativ för mig att åka till jobbet än att ta tåget.


   
SvaraCitera