Forumet - Vad har du för syfte med just ditt liv?

Vad har du för syfte med just ditt liv?

3227 0 33
Hej, alla! 
Jag sitter och funderar lite på vad meningen med allt egentligen är. Varför är vi här och vad har våra liv för syften? Finns det något allomfattande syfte för allt levande eller har var och en individuell mening? Det är svåra frågor att besvara. Därför tänkte jag ställa en lite enklare fråga: Vad har du personligen för syfte med ditt liv? Vad vill du få ut av det? Har du något särskilt mål du strävar efter att uppnå? Berätta om vad ni har för mening med era liv och varför den meningen känns rätt för er. 

Bonusfråga: Gör du allt du kan för att leva ditt liv på det sätt du vill?

Kram!

Spana också in:

Att utveckla och förverkliga sig själv i så hög mån som är möjligt. För att det ska vara möjligt finns det några specifika mål jag skulle vilja uppfylla, men det är saker av den typ jag inte skriver ut. Jag gör mitt bästa; jag vet vad jag behöver och hur det ska uppnås, jag har börjat uppnå en ganska realistisk bild av i hur hög man jag är ansvarig och hur mycket hjälp jag behöver av andra, vilka och på vilket sätt. Jag gör vad jag kan, vilket inte är så mycket, men jag hoppas på samarbete
just nu är det att bli någon jag kan stå ut med, arbetet börjar på riktigt i januari och jag är öppen för förslag. i det hela stora är det mest att hitta något som tar bort det gråa i tillvaron, glädje och sånt. helst skapa det också. ville hjälpa människor men visade sig att man behöver vara en socialt kompetent människa då. babbel. en sak i taget.
Att skapa en lugn atmosfär och inre harmoni för mig själv och försöka berika de människor jag tycker om med detta. Att inte leva stressfullt, att leva utan förväntade åtaganden utifrån, att hjälpa andra människor i den mån jag kan, att bidra med ett leende på någons ansikte och försöka vara en motvikt till vad jag uppfattar som en allt mer känslomässigt avtagande värld.

Att bara vara är mitt syfte. Det är så jag kan sammanfatta det.

Jag har dock på något sätt skjutit upp detta mål till att ske efter mina studier då det är väldigt stressigt, just därför har jag behovet att vara för mig själv så ofta. Då kan jag få, om än lite, tid att bara vara. 

Vad man ska bli väldigt närvarande i sina funderingar och inre känslor dessa dagar. Mer än vanligt i alla fall och då är det mycket ändå.