Forumet - Vad har man rätt till?

Vad har man rätt till?

1078 0 25
Jag är kär i min bästa vän, och vi pratade om det igår (på fyllan visserligen, men ändå) och han sa att han och jag varit tillsammans, om han inte redan haft sin tjej som han "faktiskt älskar".
Grejen är den att han varit på mig förut, lite intimt sådär och jag tror inte hans tjej vet om det. Har jag rätt att tvinga honom att berätta för henne? Känns som att de får sköta sitt förhållande själva, men jag börjar få så jävla dåligt samvete.

Spana också in:

isola:

Berätta det för tjejen själv.


Ah, nej. Antar att han skulle lacka ur på mig då och det vill jag verkligen inte.


Alcea rosea:

Låt honom berätta det om han vill annars tiger du tycker jag.


Men är det inte taskigt mot henne? Jag kan bara tänka på att hon inte har en aning om vad som hänt. Nu har hon flyttat från stan dessutom (och jag slipper hennes dömande blick i skolan, tjoho).
isola:

Han verkar vara ett svin, faktiskt. Kan han göra det med dig så kan han göra det mot dig.


Har tänkt på det också, men alla fina grejer tar över lite grann.


Alcea rosea:

Han borde faktiskt berätta men jag tror det kan bli värre om du gör det


Jo, men jag tänkte om jag bara lägger fram det som förslag till honom...att jag tycker det är bra om han berättar för henne. I egenskap av bästa kompis.
loom:

Jo, men jag tänkte om jag bara lägger fram det som förslag till honom


det kanske du kan göra,
men jag borde varna dig att killen är förmodligen ett svin tyvärr, var i en liknande situation och han var verkligen jätte gullig och underbar men en ljugande fucking jävel under ytan. Jag skulle nog inte lita på den killen :/
loom:

Jag är kär i min bästa vän


loom:

han sa att han och jag varit tillsammans, om han inte redan haft sin tjej


Jag tror att du vill att dom ska göra slut vilket jag kan förstå för det är klart som fan att man vill ha den personen man älskar för sig själv och eftersom han sa att ni skulle ha varit tillsammans ifall det inte vore så att han skulle ha haft flickvän.
Vad gör du då för att få honom, jo förstör mellan han och hans tjej (även fast det egentligen är hans som ligger till skulden varför deras förhållande kommer/kan förstöras.) för då kommer han bli din för då kommer han inte ha hans nuvarande flickvän.

Ifall du gör väljer att berätta enbart för att förstöra (för det kommer det sannerligen göra) så tycker jag att du borde tiga istället eftersom ifall du väljer att "tjalla på honom" så sviker du honom och han kommer säkerligen bli en aning besviken. Eftersom han påstår att han älskar henne så kommer han nog inte vara så glad ifall du förstör för honom vilket du troligtvis kommer att göra ifall du berättar för hans flickvän.
cassaaandra00:

så sviker du honom och han kommer säkerligen bli en aning besviken. Eftersom han påstår att han älskar henne så kommer han nog inte vara så glad ifall du förstör för honom vilket du troligtvis kommer att göra ifall du berättar för hans flickvän.


vilket kan förstöra eran vänskap och ni kommer då inte ha något förhållande överhuvudtaget.
cassaaandra00:

Ifall du gör väljer att berätta enbart för att förstöra


Nä. Tycker bara det är synd för henne att hon inte vet och jag får dåligt samvete.


cassaaandra00:

berättar för hans flickvän.


Det har jag aldrig tänkt, vill inte ha något med henne att göra. Hon ska höra det av honom, vet bara inte om jag kan be honom prata med henne.
loom:

Ja, precis. Tror han vet att han gör fel, men det är ju såklart lättare att inte säga nåt. Tänk om alla var ärliga och världen var fin.


Det finns ju ingenting som hindrar dig från att be honom berätta det, och du har rimligen all rätt att göra det också. Förmodligen kommer han väl säga nej, men då slipper du ju tänka på saken i allafall. Du har inte heller någon skyldighet att se till att deras förhållande fungerar eller att han inte undanhåller saker från sin flickvän, så något att ha dåligt samvete över har du ju inte heller.