Forumet - Vad har moderatorer tillgång till?

Vad har moderatorer tillgång till?

515 0 32
För det första vet jag inte om jag lagt tråden i rätt forumsdel, flytta annars. Tänkte att den passade här då den handlar om UM.

Så, frågan lyder: Vad har moderatorer tillgång till här på UM? Vad kan ni se för information om användare? Kan ni se information som vi gömt i profilen? Kan ni kolla upp våra mailadresser, telefonnummer osv?

Samma sak för administratörer, jag antar att ni har tillgång till mer än moderatorer, men vad exakt har ni tillgång till?
Moderatorer kan nog inte se något alls, om jag inte missminner mig. Kanske kön/ålder om ni har fyllt i det (alltså även om ni satt det till att vara dolt), men jag är tveksam.

U och A kan se den IP-adress som du loggat in från, samt den mailadress som du angivit (om du angivit någon ö.h.t.).

RadioAktivMakaron:

Kan ni kolla upp våra mailadresser, telefonnummer osv?


Telefonnummer är inget vi har tillgång till, om inte du skrivit ut det på din presentation eller nåt. Vi har inget intresse av dina personuppgifter. Däremot så kan vi se ditt namn och adress om du fyllt i det i dina "frivilliga uppgifter".

Spana också in:

Åtta:

massa text


Ok, thnx! Vad är "U" för status egentligen, alltså gissar på att det står för "Ungdomar" eller "UM", men varför heter den så? Är det nån VIP status eller?


mediakatt:

på vissa ställen


Utveckla? Menar du att ni kan se vissa saker, eller att ni bara kan se det på vissa användare?

qazedctgb:

jag kan se dina varningar med om du har sånna...


Har inga, vad jag vet. Och om jag får några bryr jag mig inte om någon ser dom. [crazy]Åtta:

Nej, men vi är rätt snälla människor.


Det borde ni ju ha!? Ni skulle kunna outa någon om dom angivit personlig information men dolt den. Inte ok [no-no]
RadioAktivMakaron:

Utveckla? Menar du att ni kan se vissa saker, eller att ni bara kan se det på vissa användare?


Jag kan inte se folks kön och ålder brevid deras namn här på forumet om det är dolt, däremot kan jag se det på vissa andra ställen.

RadioAktivMakaron:

Det borde ni ju ha!? Ni skulle kunna outa någon om dom angivit personlig information men dolt den. Inte ok


Borde ha utifrån vad, egentligen?
mediakatt:

Jag kan inte se folks kön och ålder brevid deras namn här på forumet om det är dolt, däremot kan jag se det på vissa andra ställen.


Ok, thnx! :)

mediakatt:

Borde ha utifrån vad, egentligen?


Vadå utifrån vad? Menar att det hade känts mer tryggt om ni inte hade haft tillgång till någon sådan information, ni har väl ingen nytta av den ändå, förutom att kunna se lite saker som ingen annan kan, men alltså ni talar inte om det för någon annan (ELLER???), right? Finns ingen anledning till att ni ska ha tillgång till vår information, de ända som borde ha tillgång till den är administratörerna, och de som hanterar databaserna givetvis, men tror ej dom hänger på UM särskilt ofta ändå... Vill vi dela med oss av informationen så gör vi det själva!

Edit: Gick nästan lite OT där. OM ni trots ovanstående skäl ändå har tillgång till dold information (som ni har...), så bör ni också ha tystnadsplikt på den.

Åtta:

Vet inte.

Hur som helst så är det en nivå mellan moderator och administratör. Vi (eller jag, då jag är den enda U för tillfället) har tillgång till lite fler funktioner och lite mer information (t.ex. IP-adresser), och har som uppgift att koordinera modereringsarbetet.


Tackar.
mediakatt:

Hur tänkte du att det skulle regleras


Som på alla andra ställen med tystnadsplikt, man får typ skriva på något sen är de bara att lita på den personen helt enkelt och hoppas att den inte missköter sig?


mediakatt:

vad påföljden skulle vara för att bryta mot den


Permaban.


mediakatt:

på vilka grunder


Att vi användare skall ha rätten till att dölja personlig information, utan att någon annan har rätt till den eller läcker ut den? Många lever ett annat liv på internet, och vill inte avslöja sin riktiga identitet. Om man fyller i den i profilen och även kryssar i att den ska vara dold, då ska den vara dold, och dold för alla! Är den inte det så bör dom som har tillgång till den ha tystnadsplikt för att förhindra att den på något sätt sprids. Låter bara rätt, eller?
Skälet att det för ett par år sedan infördes att man måste vara 18 för att få vara mods va bland annat då (när det diskuteras med de gamla ägarna) för att man just skulle kunna kräva folk på någon typ av kontrakt för att få vara moderator.

Det jag kan säga är väl först det som Åtta så... vanliga mods ser ingenting. Åtta ser det han sa. Jag vet inte om jag ser mer... minns inte helt enkelt.

De flesta som är admins är anställda och är därmed bundna av olika typer av kontrakt. Jag är bundet av ett muntligt.