Aviseringar
Rensa alla

Vad har ni för dator?


Haien:

Dock så spelar ram:ens hastighet olika stor skillnad beroende på vilken processor man har och vad datorn används till. 

Nyligen byggde jag en dator med en ryzen 7 1800x processor, och de påverkas väldigt mycket av minneshastighet, och där är 3200mhz rekommenderat och samtidigt det man måste ha för att få ut ens nära av vad den processorn är kapabel till. Det är då ganska dumt att köpa ett långsamt minne och då samtidigt handikappa en så bra processor. Så är det med alla zen 1 processorer, så jo, vid amdbyggen så är det väldigt värt det.

Bygger man med intel så är hastigheten inte lika viktig för prestandan så där kan man spara en del om man har en budget, men det är fortfarande så att man får ut högre prestanda desto högre hastighet man har, vilket går att dra nytta av vid stora budgetar.

Fast, det var ju hela poängen med att jag länkade videon - du får ut en knappt märkbar prestandaförbättring till ett väldigt märkbart pris. Du "handikappar" ju inte processorn ifall du skulle köra med 2600 istället för 3200.

Jag vill ju gärna tro att dom som säljer produkterna är kunniga och ansvarsfulla människor som säger "istället för att du lägger pengarna på den här ram-hastigheten så lägg den på detta så får du ut mer", meeeeen jag tvivlar ju på att så är fallet.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Maya:
jag har en chromebook riktigt bra en.Galen

Vad heter modellen, finns flera chromebook nämligen och är du nöjd med den? 


   
SvaraCitera
Haien

Storchen84: Fast, det var ju hela poängen med att jag länkade videon - du får ut en knappt märkbar prestandaförbättring till ett väldigt märkbart pris. Du "handikappar" ju inte processorn ifall du skulle köra med 2600 istället för 3200.

Fast det var inte i närheten av vad jag sa, jag sa att det är raka motsatsen när det gäller ryzen.

Skillnaden mellan 2400 och 3000 ligger på ca 5% prestandaskillnad enligt testet här, så jag skulle gissa på att det är nåt liknande mellan 2600(konstigt egentligen för det är en väldigt ovanlig hastighet) och 3200. Och med tanke på att snabbare ram bara kostar några tior mer per sticka så är det ju dumt att inte ta det snabbare, då det, som sagt och konfirmerat, handikappar processorns potentiella prestanda.

Storchen84: Jag vill ju gärna tro att dom som säljer produkterna är kunniga och ansvarsfulla människor som säger "istället för att du lägger pengarna på den här ram-hastigheten så lägg den på detta så får du ut mer", meeeeen jag tvivlar ju på att så är fallet.

Sen så tar jag inte fakta från typ elgigantens hemsida, utan jag pratar efter erfarenhet och efter flera tester gjora av personer helt neutrala när det gäller ramminnesmarknaden, så anta inget.


   
SvaraCitera

Haien: Skillnaden mellan 2400 och 3000 ligger på ca 5% prestandaskillnad enligt testet här

Är ungefär vad som visas i videon mellan 2600 och 3200 med skillnaden att:

Haien: Och med tanke på att snabbare ram bara kostar några tior mer per sticka

I videon handlade det om 60nånting dollar.

Haien: Sen så tar jag inte fakta från typ elgigantens hemsida

Syftade på mer specialiserade datorställen (inet eller liknande butiker) - vet inte om dessa kommer med sådana råd som att "alltså den där saken kommer inte göra mer för dig än den här som är 300 kr billigare, du kan lika gärna ta denna". Men ja - säkraste sättet att se till att man inte betalar överpris och lägger onödiga pengar är såklart att kolla diverse internet-sidor och youtube-videos.

Hjärta


   
SvaraCitera
Maya
 Maya

dianaandersson:

Vad heter modellen, finns flera chromebook nämligen och är du nöjd med den? 

det är en Dell chromebook 11 och ja jag är nöjd med den men ibland kan det vara lite jobbigt med internetet för att om man inte har internet så är det ganska svårt att göra ngt


   
SvaraCitera
SAAB
 SAAB

Dell Precision m6500 med Intel Core i7, 8 Gb ram, Nvidia grafikkort, 250 Gb SSD, 1 Tb HDD, Windows XP x64


   
SvaraCitera
Lillen

panel-49880002-image-3e905534f9cf48ba-32detta är min lilla kompis. (Köpte den för ca 18K )
MSI Agegis X3 VR7RD-011EU.
intel Core i7 7700K / 4.2 GHz
RAM 16 GB
SSD 256 GB,
HDD 2 TB
MSI GTX 1070
Windows 10


   
SvaraCitera
time
 time

SP749-mbp15touch-gray.jpg


   
SvaraCitera

Omen laptop
ca 15 000


   
SvaraCitera