Forumet - Vad har ni förfoundation tjejer

Vad har ni förfoundation tjejer

3165 0 23

?

Jag gillar den där mineralfoundationen från loreal true match
Men jag e för torr på vissa ställen för å kunna ha den
På andra ställen är min hud som smör typ så liquid foundation typ ba rinner bort även om jag har primer å puder också huuuueeee

Jag gick in i en sminkaffär idag å berättade allt detta å lite till å då gav hon mig en liquid foundation som ger en matt finnish. Maxfactor facefinity all day flawless 3 in 1 foundation. har provat den lite å den blir matt å huden blir silkesaktig å den täcker mkt bra å så men jag vet inte asso

va använder ni

Inga kommentarer

Senast ändrad 4 Apr 2013, 11:14 av Åtta
Tråden har 23 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Paseo, om du är någon som lätt blir torr i huden skulle jag rekommendera att du satsar på att köpa en bra fuktighetskräm som är profilerad för just torr hud. På det sättet kan du vara lite mindre picky med foundationen, då du har ett bra underlag att jobba på. Jag vet själv med mig att allt smink ligger mycket finare, om man lyckas få till en bra bas. Har man kombinerad oljig och torr hy, bör man applicera fuktighetskräm endast på de ställen man blir torr på. För de flesta brukar de oljiga delarna vara i T-zonen, dvs: pannan, näsan och området kring näsan och hakan. Då skippar man bara dom delarna och kör på resten av ansiktet.

Att sedan ha bra verktyg att jobba med är också viktigt, så att lägga ut någon peng på vettiga borstar vore också positivt. Kan tipsa om Kicks egna borstar - dom kostar inte skjortan men fungerar bra att lägga make up:en med. Om inte annat är ebay och tradera att spana in - där finns allt billigare.

Jag själv använder MAC's 187 Duo Fibre Face Brush vid användning av flytande foundation. Sedan använder jag Beautyblenders Beauty Sponge för att jämna ut eventuella linjer som uppkommer när man penslar på foundationen, vilket ger ett balanserat resultat. I dagsläget använder jag en kombination av MAC's Studio Fix Fluid foundation med SPF 15 i nyans NC15 och sedan Bare Esentuals's bare Minreal SPF 15 Foundation som setting powder. Vill komma åt den "glöden"man får av bare Minerals, samtidigt som jag vill ha täckningen som MAC ger. Blir en vacker naturlig lyster till ansiktet. Först brukar jag dock tvätta ansiktet och sedan applicera en liten mängd av Estee Lauders dagkräm för torr hy, där jag tycker att det behövs. Använder Bare Ecentuals primer ibland, men inte ofta.

Jag är inte någon som brukar konturera, egentligen, men på senare tid har jag börjat exprimentera med det lite smått. Vad jag tycker är svårt är att hitta en bronzer utan skimmer. I värsta fall får man införskaffa ett foundation puder i mörkare färg bara. Ungefär två till tre nyanser mörkare än ens hudton brukar vara lämpligt för konturering. Annars blir det en väldigt massa blending för att det inte ska bli en för onaturlig kontrast. Att skapa struktur i ansiktet är lite extra viktigt vid användning av foundation. Annars blir det lätt att ansiktets former försvinner och att man ser lite platt ut.

Hm..öh..nu blev det jättelångt, haha. Men yeah. :$


Jag har "Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation" Cool Både en primer, foundation och concealer i ett + spf 20. Tycker den är superbra! 

Spana också in:

använder lumenes primer och foundation 

och fit maybelines

och dream matte, den suger dock men har 2 burkar kvar >: (

Hittade en Dream satin liquid foundation från maybelline här hemma som jag verkligen gillar. Tyvärr håller den på att ta slut (därför jag letade som en idiot här hemma pga allt mitt smink ät påväg att ta slut) har tidigare varit nöjd med den där dream matte mouse och en miniral foundation från Clinique. Till att mina har jag använt conaelern cover all mix från make up store.

använde loreal true match eller nåt sånt
den är gammal nu och typ slut
så "borde" köpa ny.
just nu använder jag inte alls pga pallante
men ah. blandar garniers första bb-cream med vanliga krämen jag smörjer in ansiktet med de dagar jag vill ha lite utjämnande i fejset. tror inte det hjälper öht. måste bli lite rikare så jag har råd med bra grejer. 

Använder väldigt sällan foundation pga inte så brydd, men har kvar en tub (djuretiskt inkorrekt) Max Factor Xperience weightless foundation i light ivory. Jag gillar att den är ganska lätt/tunn på huden och att det är den enda jag hittat som matchar min ljusa hy. Jag gillar inte att man blir torr av den, så undvik den.Blink

ok nu har jag köpt en ny foundation. super stay 24h från maybelline. använt 2 dagar, httills gillar jag den. den blir torr och matt på huden. det är nice, jämfört med de andra jag provat som i princip hela tiden är blöta. enda minus är att den bara finns i ganska mörka nyanser, den ljusaste FUNKAR på mig ifalljag tar på jättejättelite och blandar ut jättejättejättejättenoga. ser fram emot när jag får lite mer färg så den matchar lite bättre.men hittills bra!