Forumet - Vad har ni gör diagnoser?

Vad har ni gör diagnoser?

1770 1 19

Spana också in:

det som ni inte vet är att jag tillbringar mycket tid på reddit...

...och där, är mitt beteende väldigt udda. jag får många ogillningar, mycket så kallat "hat". i förrgår blev mitt konto permanent avstängt.

I bland när jag har berättat att jag har autism, har folk sagt att det förklarar mycket, till exempel att jag inte kunde förstå att en person i en video kände sig obekväm, att jag inte förstod att en dålig teckning kan ses som ett skämt eller ett hån, och så vidare.

Folk kunde också gissa att jag har autism.

så det visar väl sig på många sätt.
För mig har de oftast varit att jag gjort saker inom det sociala dvs sociala koder och liknande, på fel sätt enligt andra. Tex om jag vill bli vän med någon så har folk reagerat negativt på det. Jag har ju då undrat vad felet har varit men då har folk inte kunnat säga vad själva felet är, som de syftar på. 

Nu har jag förstått att de handlar om tajming, mimik mm. Sådant vi med diagnoser har svårigheter med att läsa och se. NT personer (neurotypiska) har lättare att se sådant. Men även de kan göra sociala fel. Men då räknas inte det som några fel, utan de gör då på rätt sätt. Kanske för att de har en bättre förmåga att se sociala koder. Men det känns långsökt att jag som ändå har en väldigt mild diagnos och är mer som NT personerna, skulle göra något socialt fel och det känns märkligt att folk inte har kunnat säga vad eller hur jag gjort fel. De har ju bara visat eller påpekat att jag gjort fel, samt att jag har känt det som en egen känsla. Hur gör man på rätt sätt när de själva inte ens vet vad som är det felaktiga sättet? Och att jag har varit ovetandes om min diagnos. För NT personerna är isf lika dåliga på det sociala som mig då, eftersom de gör ju fel med att påpeka andras fel till blivande vänner samt kan också göra sociala fel. Det jag menar är att ingen är ju felfri, hur kan de då säga att jag gör på fel sätt och dem på rätt sätt? 
Min diagnos ser man på ögonen att de är fyrkantiga, vi har svårt med och uttala vissa bokstäver. Behöver ledsagare. Sånt som är självklart kan va svårt att förstå, som att gå i trappor. 
Vi brukar inte ha några problem med att kunna sitta still. 
Har träffat många av oss och en hel del är spelnördar, samt Japan. Många som rider. En del tränar jätte mycket så det är helt olika med våra smärtor. Min kompis har smärta i lederna mycket mer än vad jag har och min andra kompis märker inget problem alls med det, kanske dålig balans. Jag vet ingen av oss som är utanför. Det brukar som sagt inte synas på att vi har någon diagnos.
Men hur förklarar man att man har ett osynligt fel till andra? Jag menar, jag har svårigheter ja, men det är skillnad på att ha en diagnos som är mer som någon som inte har en diagnos, jämfört med någon som faktiskt har grövre diagnos. Jag hamnar ju i mitten liksom så jag är inte som någon som behöver super mycket hjälp som de jag har träffat. Jag är inte heller som de normala (neurotypiska) för de märker ju skillnad på mig och dem. 
Jag märker ju skillnad på de med grövre diagnoser och mig och anser att jag är mer åt det NT hållet. Beviset är ju att jag hamnade på fel DV där personer behövde mer stöd och hjälp från personalen och många där bodde i gruppboenden. För mig passar inte dem behoven och förutsättningarna, jag behöver mer socialt, jag kan praktisera och jag har inte svårt med ekonomin, jag har kunnat göra det mesta . Det är mest sociala biten med sociala koder och kompisar som är mitt problem. Det är det som är roten till problemet, att jag inte kan sociala koder och att jag har svårt att behålla vänner. 
Och eftersom jag har känt mig mer åt det neurotypiska hållet så har jag ju blivit förvånad över att de har märkt någonting "fel" hos mig. Jag har ju många gånger vart ovetandes om min diagnos, därför blir det då tokigt att folk kommer och säger att man är annorlunda , gör något fel eller bara reagerar negativt på typ de mesta man gör. De är klart som fan då att man känner sig lite kränkt och påhoppad. Sedan har de ju inte heller kunnat förklara vad nu detta sk fel är. Vilket har de gjort det hela ännu konstigare. Hur kan de visar/påpekar att man gör på ett felaktigt sätt när de dels själva inte förstår sociala koder ibland eller ens kan förklara vad de syftar på? 

Jag hade fattat du gör på fel sätt för att du gör si eller så. Nu får man ju typ gissa sig fram och då har jag antingen fått förklarat att de handlar om tajming, mimik osv och för att jag har haft egna teorier vad de kan bero på.