Aviseringar
Rensa alla

vad har ni hört om depression?


Ämnesstartare

eftersom det är många unga som lider av depression och andra mentala sjukdomar och funktionsnedsättningar så skulle jag vilja veta vad ni har hört så att fakta kan komma fram så att myter och stigman om det kan försvinna så att så många som möjligt kan få den hjälp de behöver. så var snälla och dela med er om er kunskap om depression tack , och ha en bra dag! 🙂


   
Citera

oklart syfte med tråden


   
SvaraCitera

Att man ständigt är ledsen och nedstämd. 


   
SvaraCitera
reben

va e de för svar jag ska få när jag skriver mina fördomar


   
SvaraCitera

presidente: Att man ständigt är ledsen och nedstämd.

ne. man är bara ledsen och nedstämd oftare. man kan vara jävligt glad när man är deprimerad också.


   
SvaraCitera

satflaesk:

ne. man är bara ledsen och nedstämd oftare. man kan vara jävligt glad när man är deprimerad också.

beror nog på vilken sorts depression man har


   
SvaraCitera

ej läst texten men svarar på rubriken:
du tappar lust/vilja/glädje, hår, förstånd & ibland näring
finns mer symptom & risker


   
SvaraCitera

det beror på att man känner sig alienerad och inte finner något syfte i sin plats i civilisationen


   
SvaraCitera

På vår hälsosajt Kom igen! hittar du massa bra information om depression och andra psykiska sjukdomar. Tumme upp


   
SvaraCitera

Det är en ändring i personens psykiska tillstånd och grunden ligger vid dåliga situationer och allt som det innebär. Droger kan även försätta brukaren med viss depression ifall denna redan har blivit utsatt för "dåliga situationer" sedan innan.
     Då depression syftar på ledsamheter/tråkigheter så känner sig de flesta personer som ovan beskrivet, prekär och nedstämd.
     Om en person däremot hända för motsvarigheten, lyckliga händelser, och finner sig i en glädjande situation så ter sig psyket därefter och personen känner sig väl...

Det under stämmer endast ifrån vilket vinkel man ser på det. Hata mig inte Censur
...Detta kan ses som en viss mätare, -10  till  +10 och personer med depression kan känna sig mer väl om de utsätts för goda händelser vilket höjer personen i mätaren. Detta kräver dock korrektabelt kvalificerade personer som hjälper personen för att detta skall vara möjligt.

Orkar inte gå in på mer hur depressiva personer som vill få bukt med det kan få det. Såattsäga.


   
SvaraCitera

Jag tror att när man är deprimerad har hon ingen lust att göra något, man ofta är ledsen också och blir inte glad även när hon är med sina vänner. Man är inte ledsen varje dag hela dagen, utan bara oftare än 'en normal person'. Då kan man känna sig dåligt fysiskt också, exempelvis, ont i huvuden eller magen, trötthet, svaghet o s v. Hoppas det hjälper (sorry om det finns misstagar i språket, är inte svenskRodnar)


   
SvaraCitera

sagostund: eftersom det är många unga som lider av depression och andra mentala sjukdomar och funktionsnedsättningar så skulle jag vilja veta vad ni har hört så att fakta kan komma fram så att myter och stigman om det kan försvinna så att så många som möjligt kan få den hjälp de behöver. så var snälla och dela med er om er kunskap om depression tack , och ha en bra dag! 🙂

En stor myt är att depression skulle bero på en "kemisk obalans" i hjärnan, eller mer specifikt på att synapserna utsöndrar för lite serotonin. Den här sk. "serotoninhypotesen" är idag diskrediterad av experterna på fältet, men utgör den teoretiska grunden till de SSRI-droger som skrivs ut i enorma mängder, trots att de inte presterar över placebo (förutom för en mindre underkategori av patienterna) och orsakar påtagliga rubbningar i hjärnans funktionssätt. 

Överlag skulle jag säga att hela idén om "psykiska sjukdomar" är oerhört destruktiv. Psykiatrin lär otaliga människor att de har brister i sin själva natur som de inte kan övervinna utan som de måste förhålla sig till livet ut. Jag säger inte att det inte finns människor som har sådana skador för det gör det, men i 90% av fallen är det BS. Men förstås väldigt bekvämt inte bara förl för psykiaterna utan också för många människor med psykiska problem. Jag har själv ibland funderat på att skaffa en diagnos för det har känts skönt att få ett enkelt svar och en enkel lösning, men som tur är har jag innerst inne förstått att det är en jävligt destruktiv väg att gå. Det man behöver är stöd att på djupet förstå och arbeta med sina problem. Inte droga bort dem, resignerat acceptera dem eller på ytligt sätt lära sig att förhålla sig till dem. 


   
SvaraCitera

jag har hört om mig själv att jag varit apatisk, svårt att ta tag i saker, inga intressen, ligger bara och glor, äter inte osv mår skit med andra ord 


   
SvaraCitera