Forumet - Vad har ni sökt?

Vad har ni sökt?

1153 0 50

Spana också in:

Sovande:

vad har ni sökt för utbildning till nästa termin?[rolleyes]


uppenbar:

Socionomutbildning


i Östersund tänkte jag söka till men fattar inte skiten :( stod att man skulle skicka något till östersund men då kommer det ju inte fram förrän om en vecka och då är det försent ju.. och vet inte ens vad de vill ha.

så faaaaaaaaail på den.

har dock sökt till en folkhögskola som jag hoppas jag kommer in på :)
Gryphon:

Men orka plugga bara för att ha något att göra? Jag hade ju blivit utslängd från vilken utbildning som helst.


Om man ser de så kanske inte.

Men skillnaden på folkhögskola är ju t.ex. att dom inte behöver följa något stort program så dom kan sätta ihop de lite hur dom vill, alltså inte klassrumsstudier etc, och man får heller inte betyg på samma sätt utan ett omdöme för olika saker.
Gryphon:

Hjälper det överhuvudtaget att gå en sån utbildning? Jag menar i verkliga livet, inte studielivet.


Ofc, det är en referens som vilken som helst, kan du visa att du läst något på folkhögskola, har intyg på det kan de vara väldigt värdefullt.
Och om inte annat så lär man sig saker, inte bara ämnet utan även andra erfarenheter man kan dra nytta av.
Gryphon:

Aha, tyckte det lät som någon skola för barn som inte vet vad dom vill och vill kunna få bidrag. Men men, då är det väl på riktigt då :)


Folkhögskola är ett alternativ att komplettera gymnasiet, men dom har ju mer riktiga eftergymnasiala och yrkesförberedande utbildningar också... det står fritt till skolan att bestämma vad dom vill ha liksom, sen måste den antagligen godkännas genom vissa vägar för att dom ska få ha den.

Och även där gäller ju kraven att man är i skolan etc för att få bidraget.
(Vilket iofs kan vara lättare ibland än gymnasiet eftersom man ofta kan bo på internat på skolan vilket nog kommer äga [smile])