Aviseringar
Rensa alla

Vad heter kortfilmen??


Ämnesstartare

Minns att vi i åttan-nian fick i grupper göra egna kortfilmer och som förberedelse fick vi se en film som vi alla har fast på hjärnan..

Själva filmen handlar om en gammal dam som kommer in på ett kafé. Hon beställer en kaffe och en kaka och så kommer hon på att hon glömt en sked. När hon kommer tillbaka så sitter en man vid hennes bord och äter av hennes kaka. Hon slänger ur sig "komma här och ta! UTLÄNNING!" och just den meningen har fastnat på alla våra hjärnor... Meningen kommer fram så fort någon kommer och tar något, som en pommes eller en penna eller liknande. Men det är ju ingen annan än vi som fattar vad vi menar så vill JÄTTE GÄRNA få fram den här filmen så man kan visa upp den hahah.

Har såklart redan sökt på "kortfilm kafé" "kortfilm komma här och ta, utlänning" "kortfilm dam på ett café" så inga onödiga kommentarer om att jag ska använda google. Hade jag inte redan det så hade jag inte skrivit här!

Kram på er 🙂


   
Citera


   
SvaraCitera

Var vad jag hittade.. men antar att det är någon parodi på sverigedemokraterna.


   
SvaraCitera

Själv har jag länge letat efter en sketch - eller i alla fall info om vilket humorprogram det var i från från SVT (typ kvarteret skatan? Om det nu fanns sådan humor i den), från tiden då jag gick i högstadiet... en "försvenskad" (tror jag det skulle föreställa) invandrarkille står i en busskur, och så har jag för mig att man hör "eyy kompis, de e blatten i dig som talar", så har dom nån inre dialog, eller om den manifesterade sig som en person, och så har jag för mig att dialogen - om än på ett roligt sätt - handlar om hur han glömt bort sitt ursprung och liknande.

Fast med tanke på hur gammalt det är tvivlar jag på att detta är rätt forum för att hitta klippetLedsenMen vem vet, någon kanske imponerar...

Hjärta


   
SvaraCitera

KimSmileB: Filmfråga

Filmen heter "Bakelsen", och den gjordes år 2002 av Annika Westerhult.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

AndersLkpg:
Filmen heter "Bakelsen", och den gjordes år 2002 av Annika Westerhult.

TACK!!!!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tack för hjälpen.. Visade sig att detta tyvärr inte hjälpte ändå då den inte går att hitta som film någonstans om man inte är lärare typ


   
SvaraCitera