Forumet - vad jag lärt mig av skolavslutningar i kyrkan

vad jag lärt mig av skolavslutningar i kyrkan

148 0 15
under skolavslutningar i kyrkan, om man råkar befinna sig i värmland, så sjunger man värmlandsvisan. under värmlandsvisan så står man upp. detta är en mycket viktig del av den värmländska identiteten och det värmländska kulturarvet, som man inte på ett bra sätt kan ta till sig på något annat vis. detta är den enda försonande faktorn med skolavslutningar i kyrkan. i värmland.

diskutera.

Spana också in:

Dan_the_ironman:

Jag vet faktiskt inte om jag tycker det är så fel. när det gäller landskap är det ju just landskapet man "hyllar" och inte en etnicitet.


klart att det inte är fel. jag är inte ironisk. lokalpatriotism är den enda legitima formen av patriotism.

så länge man är från värmland, då. annars är det knappast legitimt. kanske inte heller om man är från arvika, då denna typ av patriotism är både mer lokal och mer extrem än värmländsk lokalpatriotism.
Leijonsparf:

klart att det inte är fel. jag är inte ironisk.


Jag anar dubbelironi [blush]

Men jag tycker det är ok om man ser på den form jag är uppvuxen med, att man ser på landskapets särprägel (även om den suddas ut, vilket iofs bara är till det positiva). Det är ju skillnad mot den form som finns i vissa umgängeskretsar som åker omkring med deras 240 och lyssnar på Eddie Meduza och viftar med sydstatsflagga.