Forumet - Vad kan jag göra för att utvecklas som ryttare?

Vad kan jag göra för att utvecklas som ryttare?

220 0 2
Hej,
jag är en tjej på 13 höstar som hemskt gärna vill ha en egen häst. Jag förstår att mina föräldrar inte vill ta det ansvaret, men samtidigt vill jag satsa på ridsporten och det är lite svårt om man bara rider en gång i veckan på en snäll ridskolehäst, vilket jag har gjort de senaste 6 åren. 
Det jag tycker är så tråkigt är att jag bara tävlat mycket enkla klasser på ridskolan, och att de håller tillbaka mig i min utveckling. Jag har rätten att utvecklas, det har alla, så varför hoppar vi fortfarande hinder som ligger på
60 / 70cm? 
Tror jag mentalt "går in i väggen snart", det känns ju hemskt att se alla andra i min ålder hoppa 1.10-1.20 med fina tävlingshästar när det är exakt det jag vill göra, fast inte får göra för min ridlärare. Jag vet att det är bra att jag får rida på ridskola och att alla inte har råd med det osv. Men det känns ändå jobbigt att se alla utvecklas medan det känns som att jag står kvar på samma fläck.

Vad kan jag göra, utan att sitta i sadeln, göra för att bli en bättre ryttare?
Tacksam för svar!

Inga kommentarer

Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Hej! Till att börja med rekommenderar jag Bukefalos-forumet för dig, det är 100% inriktat på ridsport och du kan få jättebra hjälp där. Vet inte riktigt hur många här som är inne på ridsport.

Om det finns pengar till det, fundera på att byta till en privat ridlärare som vill ge dig chansen att utvecklas, kanske se om det finns någon lite äldre häst som gått många tävlingar (som skulle kunna bli en superlärare för dig) att ta på foder?

Och, återigen, om det finns pengar så kan en foderhäst kanske visa dina föräldrar att du har engagemanget som krävs för att vara en hästägare. 

Min familj har en hästgård och när de inte sitter på sadeln så både styrketränar de och gör yoga, för att hålla kroppen stark och smidig.
Du måste ju inte ha egen häst för att rida oftare och utvecklas snabbare, men det skulle såklart hjälpa. Om det inte går kan privatlektioner vara en bra idé. Du kan dessutom kolla om det går att rida i flera grupper på din ridskola, att rida 2 gånger i veckan ger väl dubbel så snabb utveckling som att bara rida en gång. Annars kan du se om det går att bli medryttare på nån häst i ditt område eller prova att ha en foderhäst.

Om inget av det går kan du ändå ha en "riddagbok". Skriv ner vad ni övade på på lektionen och vilken häst du hade. Skriv även ner vad du tyckte gick bra och vad du vill öva mer på nästa gång samt eventuell feedback från ridläraren. Att fundera på sådant (eller att fråga läraren om hur man kan utvecklas) kan få dig att bli mer fokuserad på din utveckling under lektionen och därmed kan du använda lektionstiden mer effektivt. Träna även utanför ridningen! Både kondition- och styrketräning kan hjälpa.