Forumet - vad krävs d för körkort för att köra pansarvagn??

vad krävs d för körkort för att köra pansarvagn??

2251 0 13
Tilda1988:

vad krävs d för körkort för att köra pansarvagn??


i den bemärkelse ¨körkort¨ så finns det inget för pansarvagnar. detta beror på att pansarvagnar inte har hjul, väger för mkt osv. det finns alltså inget körkort för pansarvagnar. du får alltså inte framföra fordonet på svenska vägar. det innebär dock inte att du kan köra det, privat åker osv får du gärna dock släppa löst hur mkt du vill utan vare sig körkort osv. dock måste du få tillstånd från krigsmaterielinspektionen och flera andra statliga instutitioner. krävs dock ngn form av militär utbildning för att du ska operera fordonet vilket jag skulle anta att staten skulle kräva av dig, dvs att du gjort svensk militärtjänst som operatör av ett pansarfordon.

de pansarvagnar du ser på svenska vägar är om jag förstått under tillfällig lättnad av lagar kring vilka fordon som får framföras då försvaret är kopplat till staten.

Spana också in:

Blåbärt:

regga som elbil så slipper du vägtullarna i stockholm också


tror nog att det där fordonet e ganska tungt o sedan att få upp den där i 120 känns ganska tungt, för att inte tala om att du måste bygga om bilen för att klara säkerhetsföreskrifter även om det vore onekligen coolt att köra en sådan på essingeleden[love]
Tror inte det behövs något speciellt.
Läste om en man som köpt sig en rysk pansarvagn från 60-talet och den körde han med polarna på sin egen mark.
Gick i 50 km i timmen och drog 30 liter diesel per mil om jag minns rätt.
Dock det som krävdes var att den inte var ett vapen, alltså hade vapnerna monterats bort eller svetsats ihop och det skulle typ räcka.