Forumet - Vad krävs för att få besöka ett bårhus?

Vad krävs för att få besöka ett bårhus?

1321 0 26
Måste man känna någon som ligger där avliden, eller räcker det med att man som i mitt fall är nyfiken på hur det doftar där nere?? Kan man lotas att man känner någon död där fast man inte gör det? Eller kollar dom upp det typ med legg och så? Sen undrar jag vad de tillåter en att göra, om man bara får titta eller kanske känna lite också? På huden alltså, en arm eller ett ben. Menar inte på något känsligt område. 
Du får inte bara traska in i ett bårhus fattaru väl. Eller röra på liken. Och du kan inte låtsas för de vet ju bättre än dig vilka som är där. De som jobbar där bestämmer och de är sjukt stränga på vilka som får komma in i bårhusen. Och med stränga så är det oftast endast de som jobbar med det som får tillgång. Sällan/aldrig för anhöriga.

Spana också in:


Kudhos: Du får inte bara traska in i ett bårhus fattaru väl. Eller röra på liken. Och du kan inte låtsas för de vet ju bättre än dig vilka som är där. De som jobbar där bestämmer och de är sjukt stränga på vilka som får komma in i bårhusen. Och med stränga så är det oftast endast de som jobbar med det som får tillgång. Sällan/aldrig för anhöriga.
Om jag säger att det är till mitt gymnasiearbete då? Alltså att bara se hur det ser ut och känna hur det luktar, inte se något lik. Men om dom vill får dom gärna visa. Hur ska jag säga det så det låter mest trovärdigt att jag inte är någon skum?

Exotic H:
På sjukhus så brukar bårhusen vara på våningen längst ner väl? Kan man känna lukten i hissarna som går ner dit kanske då om dom nyss har rullat ner ett lik där?
Nej Galen

Exotic H: Och innan dom transporterar liken ifrån bårhusen så besprutas dom väl med nåt som doftar godare. 
Nej Galen

Det tar ett tag innan lik börjar lukta lik, bårhus luktar typ konstigt rengöringsmedel, "höstfriskt" fast äckligt, sterilt, och väldigt svagt sötsliskigt.

Exotic H:
Hur vet du så mycket jobbar du där nere eller?
Nej. Men  sjukhus hålls alltid rena för att minimera risken för smitta och det är aldrig så att döda lik transporteras i offentliga/patienthissarna. Det finns enskilda transporter och vägar endast för personalen. 

Har sett på tillräckligt många dokumentärer och fått gå i de "hemliga" vägarna 2 gånger.