Forumet - Vad läser du/vad planerar du att läsa på universitetet?

Vad läser du/vad planerar du att läsa på universitetet?

788 0 89
Bara för att jag är så himmelskt trött på gymnasiet Dold text: och bara går i 1an. Människorna är åt helvete, undervisningssättet (lära>glömma>lära) är sämst och jag har hittat tillbaka till en dålig studieteknik. Dock är det ju bara tre år, men ändå.

Berätta om hur kul det är att flytta, träffa nya mogna människor och läsa något man är intresserad av.

Spana också in:

Flytta i sig är väl inte så speciellt roligt. Det kanske var en dröm när man var liten, inget speciellt numera.

Däremot så är det roligt att alla är så mogna som du säger. Det är verkligen skillnad gentemot när jag till exempel var yngre och gick i skolan. När jag var ung så fick jag sämre självförtroende gradvis på grund av allas spydighet, omogenhet, oacceptans och dylikt. Hade önskat att jag var i en sådan här sits då. Numera är man förstörd av det förflutna och är inte lika social som då. För nu blir man av de flesta individer accepterad och det går att hålla vettiga konversationer med alla.

FreeWay89:

Jag studerar CGA (Computer Graphics and Animation) på Gotlands högskola och det är riktigt najs.


Jag tänkte faktiskt söka dit ett tag. Vad pysslar ni med nu?

soimpolite:

och läsa något man är intresserad av.


Fast man läser något man är intresserad av så går skolan ofta ut på att vara tråkig iallafall. Är man intresserad av exempelvis näringslära så antar jag att man fortfarande måste plöja igenom diverse tunga kurser och tung litteratur.
Jaha, läste inte allt.

Det var jättekul att flytta, men jag flyttade hemifrån redan under tvåan i gymnasiet. Det är speciellt att skaffa ett eget boende, och man saknar väldigt mycket (hemlagad mat, någon som betalar hyran etc) men det är fortfarande hundra gånger bättre än att bo hemma.

Nu i höstas så behövde jag flytta till Lund, men det finns inga lägenheter här. Fick bo på en kompis soffa i tre månader tills jag hittade en kurskamrat som ville dela sin lägenhet med mig, så nu bor jag här och det är fint och ganska mörkt i rummet och så har jag en lampa och så har jag jättemånga böcker i min bokhylla och en egen tv och tevespel och ett skrivbord där man kan plugga (vilket jag aldrig gör för bara töntar pluggar)

Så är det att bo ensam!

Om du kommer till Lund (och förmodligen Uppsala också) så kommer du träffa sjukt många intressanta människor, men också sjukt många jobbiga människor. Fyfan för teknologer, jag spyr på hela lunds teknologkår alltså. Folk som varit mobbade och aldrig festat innan och börjar supa ner sig fyra gånger i veckan. De är akademikervärldens fjortisar.

Men överlag så är det nya folket jättebra, en sjuk omväxling från hur det är i gymnasiet! Tillochmed bland teknologerna finns det en och annan schysst person. Teknologtjejerna är ganska bra också, även om de är ganska slampiga.