Forumet - vad mammor behöver veta

vad mammor behöver veta

449 0 27
http://gillettevenus.se/sv_SE/tips_and_faqs/moms_needtoknow/index.jsp

här kommer en guide från gilette ang. vad mammor behöver veta. nedan följer några favoritcitat:

"Var medveten om att din dotter kanske tycker det är jobbigt att fråga dig och leta efter tecken: Pratar hon om att hon vill raka sig? Verkar hon vara generad över håret på sina ben? Rakar hennes vänner sig?"

"Tänk på att det är en del av den naturliga uppväxtprocessen och det finns inte någon rätt ålder att börja raka sig."

"Du lägger ner ungefär SEK 400 per år för rakning - det är mindre än vad en ny väska kostar. Snacka om lönsamt!"

"Du kan ge din dotter en egen rakhyvel som en present och om ni båda har olika varianter av Venus-rakhyvlar kan ni testa varandras extra blad."


peace

Spana också in:

sawiik skrev
Jag tycker det är helt okej. De som inte vill läsa & ta del av guiden behöver ju inte det. Och jag rakar mig också för min egna skull, jag känner mig äcklig annars. Dessutom luktar man ju mindre svett. :)

Nu kommer väl inte Love raka sig (får han gärna ;) ) men när/om vi får en dotter så kommer jag självklart ta upp det med henne och visa hur man gör. Lika bra så hon lär sig om hon vill. :)
Marielle Hagblad:

Förr eller senare kommer flickan vilja göra det, och då är det väl bra om hon har en mamma som inte blir sur och nekar henne det.


Yap, fast nu handlar det väl mer om att Gilette här spär på rädslan för hår bland flickor/kvinnor, vilket känns rätt onödigt.
Självklart bör man få raka sig om man vill, men att det ska vara äckligt eller fel med hår är hemskt tråkigt.
Marielle Hagblad:

Tycker inte det är fel att raka benen - Oavsett ålder. Förr eller senare kommer flickan vilja göra det, och då är det väl bra om hon har en mamma som inte blir sur och nekar henne det.


Lär ju bli förr om hon har en mamma som som på eget initiativ tar upp det.