Forumet - Vad menar ni när ni använder begreppet radikal?

Vad menar ni när ni använder begreppet radikal?

890 0 18
För mig finns det en skillnad på falsk radikalitet, som låter kanske radikalt, men fundamentalt inte är det, eftersom att de inte har faktiskt förändring som effekt. 

"My personal experience is that practically all of the "radical" academics silently count on the long-term stability of the American capitalist model, with the secure tenured position as their ultimate professional goal (a surprising number of them even play on the stock market). If there is a thing they are gen­uinely horrified of, it is a radical shattering of the (relatively) safe life environ­ment of the "symbolic classes" in the developed Western societies. Their exces­sive Politically Correct zeal when dealing with sexism, racism, Third World sweatshops, etc., is thus ultimately a defense against their own innermost identi­fication, a kind of compulsive ritual whose hidden logic is: "Let's talk as much as possible about the necessity of a radical change to make sure that nothing will really change!""

Och genuin radikalitet som öppnar fältet för verklig jämlik frigörelse. Det är därför, jag tills det kommer ett bra vänsteralternativ, jag kommer förbli moderat. För det känns mer ärligt så. 

Spana också in:

Alltså, pluspoäng för att citera Zizek, men vad är det egentligen du vill ha sagt? Att vissa profiterar på en radikal image utan att egentligen vara särskilt samhällsomstörtande? Självklart är det så. Se bara på FI som länge slagit på stora trumman om hur balla vänster-underdogs de är för att sedan gå med i sosse-gruppen i EU. Galen

Angående ärligheten i den påstådda radikaliteten hos delar av de nuvarande politiska aktörerna så hajar jag att det känns lurigt att kalla sig radikal och sen organisera sig i avståndstagarvänstern, men om inte det är radikalt nog får du väl ta saken i egna händer. Gå med i facket och slåss för dina rättigheter och friheter där istället, agitera själv på gatorna, spräng skit. Sluta böla. Är det något beteende som är reaktionärt så är det väl att gå och kalla sig moderat i väntan på att någon annan ska komma och vara tillräckligt radikal-vänster åt en.

Edinburgh: Självklart är det så.
Tumme upp Bra att vi är överens kamrat!

Edinburgh: Se bara på FI som länge slagit på stora trumman om hur balla vänster-underdogs de är för att sedan gå med i sosse-gruppen i EU.
mm, lol. Galen

Edinburgh: Gå med i facket och slåss för dina rättigheter och friheter där istället, agitera själv på gatorna, spräng skit.
Absolut, det är aktivism som förändrar samhället. Att välja vad du ska konsumera på en marknad, eller hur du ska rösta förändrar inte så mycket jämfört med det. 

Edinburgh: Är det något beteende som är reaktionärt så är det väl att gå och kalla sig moderat i väntan på att någon annan ska komma och vara tillräckligt radikal-vänster åt en.
Känns bara mer ärligt att kalla sig moderat (när det gäller riksdagsval), sedan är det skillnad på att vara reaktionär och konservativ. På EU nivå, och de andra nivåerna så är jag förmodligen inte moderat. Jag röstade på vänstern av solidaritet emot Grekland och SYRIZA rörelsen där.