Forumet - Vad menas med att vara vänsterextrem?

Vad menas med att vara vänsterextrem?

8778 0 109

Jag har fått det förklarat för mig att jag exempelvis skulle vara vänsterextrem. För att jag menar att tuffare tag och hårdare straff är både ineffektivt och destruktivt. Men vad innebär det att vara vänsterextrem egentligen? Är det enligt tänket där Göran Hägglund likställer vänsterpartiet och svergiedemokraterna med varandra? Och säga att båda är extrema på sitt sätt?

Spana också in:

Det betyder att dina åsikter står långt ut på vänsterkanten, fast det förstod du själv. Du vet att jag inte kallade dig vänsterextrem för att du var emot dödsstraff, utan för att du ansåg MUF vara fascister. Anser man ett ungdomsparti tillhörande ett av världens mest vänsterinriktade högerparti vara fascister så har man problem med tomtar och troll på loftet.

Är man vänster-/högerextrem så är man efterbliven i 80-85 % av befolkningens ögon, troligtvis fler. Vänsterpartiet står väldigt väldigt långt åt vänster och SD står något mer till höger än alliansen, men varken (V) eller (SD) skulle jag benämna vänster-/högerextrema. Utan det är AFA, Kommunistiska partiet, SvP, Nationalfront osv.


Bakric: Extrem är ett ord man i politiska sammanhang oftast använder i negativ bemärkelse, självklart gentemot sina meningsmotståndare då.
Av vilka konkreta skäl skulle du då vara vänsterextrem?
Falskt. Jag är blå men tycker inte att sossarna/MP/V är vänsterextrema, även om V är ett jävligt efterblivet parti. Extrem är man när ens åsikter står väldigt långt ut på kanten, vare sig det är höger- eller vänsterkanten.

Brat brat stek stek: Det betyder att dina åsikter står långt ut på vänsterkanten, fast det förstod du själv. Du vet att jag inte kallade dig vänsterextrem för att du var emot dödsstraff, utan för att du ansåg MUF vara fascister. Anser man ett ungdomsparti tillhörande ett av världens mest vänsterinriktade högerparti vara fascister så har man problem med tomtar och troll på loftet.

Är man vänster-/högerextrem så är man efterbliven i 80-85 % av befolkningens ögon, troligtvis fler. Vänsterpartiet står väldigt väldigt långt åt vänster och SD står något mer till höger än alliansen, men varken (V) eller (SD) skulle jag benämna vänster-/högerextrema. Utan det är AFA, Kommunistiska partiet, SvP, Nationalfront osv.

1. Att argumentera för att dödsstraff är effektivt är fascistiskt eftersom man då har en auktoritär och även moralistisk utgångspunkt. Kanske är man omedveten om att man har den utgångspunkten när man gör det påståendet, men faktum kvarstår.2. Sverigedemokraterna är ett högerextremt parti (speciellt i en Svensk kontext), eftersom man både är nationalistiska och reaktionära.

Brat brat stek stek:
När har MUF någonsin argumenterat för att dödsstraff är effektivt?

SD har nationalistiska åsikter ja, men extremhöger - nej. Kanske för 20 år sedan, det är ett mycket mer rumsrent och städat parti idag.
1. Jag rekommenderar att du läser vad jag sagt tidigare i ämnet. Jag har aldrig sagt att MUF är fascister, jag har sagt precis det jag sagt nu, att ha en auktoritär och moralistisk utgångspunkt är fascism. Och om MUF vilket är en stor organisation har medlemmar som har den utgångspunkten så är det fascism dessa kretsar inom förbundet ägnar sig åt.2. Hur kan du säga att SD kanske var högerextremt för 20 år sedan? Det råder ingen som helst tvivel om den saken. 

S3ON:
NÄ LedsenArg
Men tycker lika illa om vare sig högerextremister som vänsterextremister, våld löser inga problem.......................                            
Måste ideologisk extremism nödvändigtvis innebära bruk av våld?
För övrigt så är våld mycket enklare än att genom listig manipulation av folkets åsikter avsätta makthavare som inte gärna släpper sin ack så demokratiska tron.

kulturmarxisten: 1. Jag rekommenderar att du läser vad jag sagt tidigare i ämnet. Jag har aldrig sagt att MUF är fascister, jag har sagt precis det jag sagt nu, att ha en auktoritär och moralistisk utgångspunkt är fascism. Och om MUF vilket är en stor organisation har medlemmar som har den utgångspunkten så är det fascism dessa kretsar inom förbundet ägnar sig åt
 Du kan ju inte sätta en etikett på ett ungdomsförbund utifrån en försvinnande liten klick personers åsikter. Jag lovar dig att det finns folk dömda för misshandel inom vänsterpartiet, betyder det att man skall sätta etikett på (V) som ett våldsbejakande parti.

En auktoritär och moralistisk utgångspunkt, vad menar du med det svamlet? Snarare motsatten man vill ha än en auktoritär storebror ser allt-stat a la DDR. Ett mindre auktoritärt klimat med lägre skatter.