Aviseringar
Rensa alla

Vad räknar du som en macka?


Ämnesstartare

Räcker det med en brödbit och smör eller måste det vara mer på innan det blir en macka?


   
Citera
Ämnesetiketter

Bröd = bara bröd

Smörgås = bröd med minst smör men även kanske en skiva ost

Macka = bröd med smör och minst ett pålägg men gärna mer


   
SvaraCitera

räcker med smör Förvirrad


   
SvaraCitera

Bröd/Brödskiva/Bröbit = bröd utan nånting på

Macka = smör och pålägg

Dubbelmacka = smör och pålägg med extra brödskiva på (som en hamburgare)

Macka me smör = macka me bara smör

Sen kan man säga mer specifikt som 

Chockladmacka = macka med (hårt) chockladpålägg

Kalkonmacka = macka med kalkon (skivor)


   
SvaraCitera

Macka för mig är en skivad platt brödbit, bröd är en hel limpa eller liknande, sedan finns det ju frallor, tekakor och sånt också. Men macka är platt skiv, bröd är en hel bit bröd.
Vad som sedan kletas eller läggs på är helt irrelevant.


   
SvaraCitera

Ju mer på brödskivan desto bättre.  Hjärta

8354450.jpg


   
SvaraCitera

Bröd man kan ha smör och pålägg på samt är en del är en macka. Det behöver nödvändigtvis inte ha smör och pålägg på sig, men potentialen ska finnas.


   
SvaraCitera

Bananlåda:
Bröd/Brödskiva/Bröbit = bröd utan nånting på

Macka = smör och pålägg

Dubbelmacka = smör och pålägg med extra brödskiva på (som en hamburgare)

Macka me smör = macka me bara smör

Sen kan man säga mer specifikt som 

Chockladmacka = macka med (hårt) chockladpålägg

Kalkonmacka = macka med kalkon (skivor)

en hamburgare är en burgare ingen macka. Glatt skålande


   
SvaraCitera

widediaper:

en hamburgare är en burgare ingen macka. Glatt skålande

Det var bara ett exempel på hur dubbelmackan är uppbyggd 🙂


   
SvaraCitera

Det måste smältas i mikron för att bli mer som en toast än brödrosten. Brödrosten förstör det hela.


   
SvaraCitera

Bröd med något på sig. 


   
SvaraCitera