Forumet - Vad ska jag äta och när?

Vad ska jag äta och när?

112 0 10
Hej!
Jag är en kille på 14 vårar och jag vill veta vad jag ska äta om jag vill bygga lite muskler. jag är ungefär 1.77 cm lång och väger 59 kg. men jag är väldigt osäker på vad man ska äta före och efter ett träningspass, vad man ska äta för att få mycket energi osv. jag har kollat runt på internet men är fortfarande inte säker så jag skulle vara riktigt tacksam för svar!
Mycket och nyttigt:) Tyvärr har många väldigt olika uppfattning om vad nyttig mat är.

Jag tänker såhär:

Mindre kolhydrater, mer kött, mycket sallad.

Husmanskost med mer kött än kolhydrater och mycket sallad, mycket vatten.

Fan, känner att mina svar blir sämre och sämre. Egentligen krävs det en hel del forskning (som inte ens staten gjort bra) för att kunna svara på dina frågor. Efter det skall din kost individualiseras...

Läs på mer bara och hitta något som passar dig, pröva olika! :D

//TrainingGround

Spana också in:

Dennis:

Jo, jag vet. Tänkte bara på att kolhydrater i sig är onyttiga och att våran kropp kanske ändå ter sig bättre utan dem och med tillräckligt med andra näringsämnen.


Nja, att påstå att kolhydrater i sig är onyttigt är verkligen att överdriva. Kolhydrater påverkar blodsockervärdet som ofta mäts i GI. GI-metoden har ju blivit en populär bantningsmetod vilket ofta får folk att tro att snabba kolhydrater skulle vara livsfarligt. Enbart snabba kolhydrater är inte så nyttigt men kroppen behöver kolhydrater, i allra högsta grad när man tränar/tävlar.

Snabba kolhydrater precis innan träning--->höjer blodsockerkurvan---->du blir piggare och orkar mer. Detta bygger dock på att du ätit långsamma kolhydrater innan så blodsockerkurvan inte dippar.

Använder man sig av någon hippiemetod som betår av att inte äta kolhydrater alls får man väl göra det, allt handlar bara om kalorier in/kalorier ut.