Forumet - vad ska jag bli när jag blir stor?

vad ska jag bli när jag blir stor?

398 0 55
har nu sammanställt en kort lista över ämnesområden som jag funderar på att läsa in mig på. men jag vet inte riktigt vad jag bör satsa på. har strukit allt rent naturvetenskapligt och sånt som jag inte har rimliga förkunskapskrav på, eller inte känner att jag orkar skaffa.

juridik - rent generellt. på plussidan så har jag fröken mediakatts föräldrar att vända mig till om frågor skulle uppstå (sysslar båda med straffrätt, vilket jag visserligen inte lär dra mig till i första hand), utöver det så är det alltid trevligt att kunna lägga sig i diskussioner om juridik på internet, på minussidan så känns tröskeln rätt hög för att komma in i det.

statsvetenskap - främst fokus på postindustrialistiska tankar och ideologier, tänker mig rätt så mycket praktiskt om hur sveriges trevliga skendemokrati fungerar i praktiken. på plussidan så skulle det hjälpa mig i mitt maktövertagande, och återigen så är det roligt att lägga sig i diskussioner på internet med djupare kunskaper (dock inte lika roligt som när det gäller juridik), samt att inlärningströskeln känns lite lindrigare än gällande juridik. det negativa... vet inte riktigt, för en formell utbildning så är det en jävla massa trams om skit man inte känner för att läsa som är svårt att välja bort.

ekonomi - generell makroekonomi, i stil med nationalekonomi. plus är, återigen, hjälp till mitt maktövertagande, på minussidan så skulle jag behöva läsa upp förkunskaper som saknas, och det är mycket mer naturvetenskapligt än de tidigare nämnda, så inlärningströskeln verkar rätt så helvetisk. ytterligare plus kan vara att arbetsmarknaden nog är rätt.

farmakologi/an hero - alternativet för att kika närmare på opiater, alkohol och bensodiezapiner, främst för personligt bruk. det sk. oseriösa alternativet. på plussidan så har vi minimal ansträngning, på minussidan så känns det helt jävla värdelöst och inte direkt produktivt.

rösta nu!

just det, ta en bild på goebbels också.

Image

Spana också in:

passaro:

Har för mig att juridik och statsvetenskap ligger rätt likvärdigt till. Runt 18, 19 i snitt.


det är rätt mycket ändå, om man ser till statsvetenskap. hade däremot för mig att juridik var högre. då är inte det en faktor iallafall. 1.8 borde jag kunna klara på högskoleprovet efter några försök.

passaro:

Om man ser till vissa av de diskussioner du för i politikforumet.


ja, alltså, på politikforumet så ska man ju diskutera politik, så det säger sig självt lite. det är ett rätt så ospecifikt svar.
mörknäs:

statsvetenskap (Du röstade på detta alternativ)


Låter mest som din grej.
Farmakologi är helborta eftersom det var på skoj.
Ekonomi är jobbigt eftersom du behöver läsa upp. Det tar bara tråkig tid. Dessutom är ekonomi bitchigt eftersom man får jobb via kontakter. Om du däremot har någon kontakt som kan ge dig ett riktigt bra jobb kanske du ska överväga det.
Myksa:

Farmakologi är helborta eftersom det var på skoj.


det är ett oseriöst alternativ, det betyder inte att jag inte överväger det [no-no]

Myksa:

jobb


som i yrke? sånt bekymrar jag mig inte med för stunden. det kommer ändå se helt annorlunda ut om 5-6 år.

Myksa:

kontakter


inte direkt, nej.
Åtta:

Go go go!


[no-no]

svartarosen:

Orkar du verkligen plugga tror du?


förmodligen inte nu, men så småningom. har hämtat upp en del av den inledande kurslitteraturen till statsvetare, och ska se om det känns som en relevant grej. just nu tror jag att sömnen är ett större problem än orken, men det är ju inte lika mycket av ett problem om inte tiden som man läser på är relevant.