Forumet - Vad ska jag börja träna?

Vad ska jag börja träna?

2170 0 74
Så, min kropp är i stort sett helt ofunktionabel. Jag har värdelös kondition, en avsaknad av muskler som borde vara anatomisk omöjlig och är dessutom löjligt stel i hela kroppen. I stort sett så duger den till kortare promenader, sex och i värsta fall även att bära medeltunga matkassar (men det är knappt).

Eftersom jag misstänker att jag kommer dö innan jag fyller tjugo om jag inte gör något åt det (och för att min rygg och nacke envisas med att göra löjligt ont numera) så tänkte jag börja träna. Frågan är då vad.

Jag är inte ute efter att bygga mängder av muskler, även om muskler som är relevanta för att kunna ha vettig hållning och dylikt gärna skulle kunna utvecklas mer. Muskler som är direkt relevanta för träningen i fråga är också okej, men poängen är som sagt inte att bygga upp musklemassa.

Jag är inte heller direkt ute efter att gå ner i vikt, även om det är en bieffekt som jag inte har några problem med.

Det jag vill göra är att få åtminstone något bättre kondition, bättre ryggmuskulatur (ren gissning på ord där) och sluta vara så jävla stel.

Så, det är ett stort antal år sedan jag överhuvudtaget tränade något alls, så jag skulle gissa att "spring 5 mil om dagen" skulle resultera i en hjärtattack (och då kommer jag anmäla idioten som föreslog det för vållande till kroppsskada). Har dessutom inte motivation och fokus nog att börja göra allt för mycket på samma gång, så en upptrppning av saker vore bra. Tips från folk som faktiskt har koll mottages gärna.

Tips från alla er andra kan röra vad jag borde börja träna. Alternativen är löpning, yoga/pilates/dylikt trams, fånig kampsport för att kunna försvara mörknäs mot polacker och frimurare, skytte för nöjes skull och för att kunna försvara mig och alla andra när zombieutbrottet kommer.
mediakatt:

Det jag vill göra är att få åtminstone något bättre kondition, bättre ryggmuskulatur (ren gissning på ord där) och sluta vara så jävla stel.


mediakatt:

så en upptrppning av saker vore bra.


Börja spring/cykla/gå, du behöver som du själv sagt inte börja med att springa fem mil precis. Börja med så mycket du orkar, just för att iaf få igång kroppen, och få igång konditionen, som är en av dina mål.

Boxning kan även det vara ett alternativ.

Spana också in:

passaro:

Börja spring/cykla/gå, du behöver som du själv sagt inte börja med att springa fem mil precis. Börja med så mycket du orkar, just för att iaf få igång kroppen, och få igång konditionen, som är en av dina mål.


Jag har inga problem med att gå i rask takt längre sträckor (märkligt nog), och äger ingen cykel. Så det är nog springa som det lutar åt. Det känns rätt drygt, dock. Frågan där är nog mest hur mycket det är rimligt att "orka". Eller ja, hur jobbigt det ska vara.

passaro:

Boxning kan även det vara ett alternativ.


Sådant kräver ju i någon mån pengar, vilket jag inte riktigt kan påstå att jag har. Känns inte så relevant.
Robbin:

tl;dr


Har dålig kondition, inga muskler, är idiotstel i hela kroppen och vill göra något åt det utan att rasa i vikt eller bli muskelberg. Vad?

Samt, jag utgår från att folk som hänger här inte har så jävla mycket att göra ändå.


iosib:

löpning = kondition yoga = vigare


Jag vet. Vilket bör man börja med om man inte vill multitaska från start?
passaro:

Börja gå och trappa upp så småningom?


Har inga problem med att gå, som sagt. Grejen är mest den att jag fungerar fint på viljestyrka och vid enstaka tillfällen mycket väl skulle kunna springa någon mil i varmt klimat och i backig terräng. Det har hänt tidigare. Men det är inte riktigt hållbart, känns det som.

passaro:

Angående ryggen så kan du göra olika typ av ryggövningar hemma.


Har absolut ingen koll på vad som tränar ryggmuskler.

iosib:

boxning i lund kostar 400 kr termin inkl lånehandskar, boxning brukar inte vara särskilt dyrt.


Mjo, men jag vill inte boxas heller.
mediakatt:

Grejen är mest den att jag fungerar fint på viljestyrka och vid enstaka tillfällen mycket väl skulle kunna springa någon mil i varmt klimat och i backig terräng. Det har hänt tidigare. Men det är inte riktigt hållbart, känns det som.


Lätt för skador om man tar i för mycket i början.mediakatt:

Har absolut ingen koll på vad som tränar ryggmuskler.


http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/traning/article98243.ab

Den visar vissa saker man kan göra hemma bl.a.
Gå till närmsta gym och prata med personlig tränare där. Exempelvis när jag började fick man boka en gratis genomgång av gymmet med en personlig tränare, som visar dig hur maskinerna fungerar, hur du ska träna och ger dig ett schema.

Bara presentera dina problem för tränaren så hjälper dom dig. Mycket bättre än att sitta och tro att folk på ett ungdomsforum (som knappt vet vad de pratar om) ska vara till någon hjälp.
Robbin:

Det är väl bara att börja springa lite lätt.


Lutar lite åt det.

Robbin:

Kanske gå på friskis? Eller gym?


Låter dyrt. Jag är fattig, behöver de pengar jag har till sprit och bubbelplast.

Avatar:

Gå till närmsta gym och prata med personlig tränare där.


Antar att de förväntar sig att man då faktiskt skaffar något slags medlemskap? Är som sagt fattig. Kan försöka nalla på min systers tränare istället.

kachin:

simning är ju riktigt bra, både kondition och styrka för hela kroppen i princip :) fast inte så kul om man frågar mig..


Har tänkt tanken. Jag gillar vatten.