Forumet - Vad ska jag ge kräsen katt ?

Vad ska jag ge kräsen katt ?

1235 0 7
Vi har en katt hemma som är väldigt kräsen av sig. Hon är väldigt dålig på att äta och gör det bara om hon verkligen måste. Hon har ständig tillgång på torrfoder och rent vatten, sen köper jag till blötmat som hon får varannan dag. Det är blötmaten hon är som mest kräsen med, har provat de flesta burkvarianter, men hon är väldigt bestämd och det tar lång tid innan hon testar, om hon ens gör det.

Ser alltid de lite "finare" fodersorterna i affären, är det något att satsa på att köpa hem ? Finns ju lite exklusivare kattfoder och hon är ju innekatt så hon kanske kräver foder som är mer anpassat för henne.

Hmm.. tipsa!
Äter hon torrfodret då? I så fall skulle du kunna testa att blanda det med den mjuka maten. Min katt åt tidigare bara en massa torrfoder och brydde sig inte alls om den andra maten men eftersom hon älskade en viss sorts kulor så kunde hon inte motstå dem även om de låg blandade med mjuk mat. På så sätt började hon äta den också.

Spana också in:

Just nu får hon Sjöbogårdens torrfoder, ett märke som jag tycker har fungerat bra, men som det verkar som att jag får byta ut nu när hon kräsar runt med det också. Sen brukar jag köpa Whiskas på burk, men har även provat andra fabrikat. Hmm..

Kan ju iof vara en idé att blanda också, ska testa det. Jag tror hon jävlas lite också iof, men vafan, jag vill ju att hon ska äta och inte gå och "hålla sig". För grejen blir ju att hon skriker som fan för att hon inte får "rätt mat" och varje gång man går till kylskåpet kommer hon och gnäller trots att hon har maten framdukad. Jösses!
Vilda:

Just nu får hon Sjöbogårdens torrfoder, ett märke som jag tycker har fungerat bra, men som det verkar som att jag får byta ut nu när hon kräsar runt med det också. Sen brukar jag köpa Whiskas på burk, men har även provat andra fabrikat. Hmm..


Sjöbogården har jag inte hört något om, så kan inte säga något om det. Men ett foder med mycket kött och protein samt få grönsaker och grödor är vad du ska leta efter. Whiskas är i största allmänhet ett rätt skruttigt märke som i många av sina foder har alldeles för mycket eller för lite av vissa ämnen. Byt till bättre foder och se om det blir någon skillnad. I regel är kattmaten som finns i din vanliga matvarubutik inget att ha. Gå till en veterinär eller en djuraffär istället.

Annars är ett bra tips att mosa mjukmaten ordentligt så att det inte är en enda stor klump. Har fungerat rätt bra för min katt. Se också till att inte låta orörd mat stå kvar flera dagar, för det vill knappast din katt äta. Du kan också testa att ta bort torrfodret ett litet tag och bara ha mjukmaten och vattnet framme. I torrfoder är det oftast väldigt mycket tillsatta smakämnen som katten gillar, och det är antagligen därför din katt föredrar det framför mjukmaten.
Tack Capture, ska kika vad det finns för alternativ i djuraffären. Jag kan tänka mig att det är mycket bättre och näringsrikare mat när man köper dem från specialister i stället för att köpa i matbutiken som köper på sig lite allt möjligt. Bra tips också på vad som ska göras, jag följer dem så får vi se :D