Forumet - Vad ska jag göra med dem?

Vad ska jag göra med dem?

2205 0 46
Jag är den kompisen alla litar på när det gäller att snacka om sina problem. Men ingen orkar lyssna på mina problem. Egentligen så vill jag bara sätta mig ner och skrika "MEN VAFAN LYSSNA PÅ MIG DÅ!!!!!!! FRÅGA OM JAG ÄR OKEJ OCKSÅ!!"

Men jag vill inte verka självisk. Egentligen känner jag att jag mår skit men liksom ändå så pallar ingen lyssna och jag vill inte snacka med dem eftersom de ändå bara drar upp sina egna problem då.

Är det ok att jag har vänner som överöser mig med problem som jag ska hjälpa till att lösa, men ingen ens bryr sig om jag själv har problem trots att jag hjälper dem med allt?

Säger jag att jag är ensam får jag höra att "ja, man vill ju ha det man inte har liksom..." Och vill jag dö så är det ju "inget som nån kan göra åt men det låter inte som en bra ide att dö"

Liksom det här är det folk jag känt i 8-11 år som säger. De själva kallar sig mina bästa vänner men beter sig inte som såna, mår dåligt av dem men skulle inte klara att bara bryta kontakten.

Borde jag bara sluta att bry mig om deras problem eftersom de tar mig för givet och ändå inte bryr sig om mig?

Får typ bättre råd om jag snackar med min kanin än när jag snackar med dem.

(säkert massa stavfel och sådant, skriver antagligen tråden för att jag haft en kväll där jag tänkt alldeles för mycket, men det här har pågått länge)

Spana också in:

Futuresailor:

Är det ok att jag har vänner som överöser mig med problem som jag ska hjälpa till att lösa, men ingen ens bryr sig om jag själv har problem trots att jag hjälper dem med allt?


Nej det är ej okej, hjälper du dom ska dom hjälpa dig.

Futuresailor:

Borde jag bara sluta att bry mig om deras problem eftersom de tar mig för givet och ändå inte bryr sig om mig?


Ja, om du känner att dom inte bryr sig så varför ska du bry dig? Var dryg mot dom tills dom ändrar på sig.
Fejlarn:

Du mår dåligt i båda fallen?


Mår dåligt om jag dissar dem men orkar inte med hur jag blir behandlad, yes.

kebu12:

Gör det just nu, gör du det också?


yes[y]

köttfärssås:

Tror du måste skaffa nya vänner. Det där är ej en hållbar situation.


Jag vet det, men det är svårt att bara bryta kontakten med folk som vet allt om en.
Det här är inte okej. [n]
Du måste "göra slut" med dina s.k. vänner, alternativt säga till på skarpen. Men det kanske du redan har gjort? För mig verkar det mer som att du undviker det hela. Du undviker att prata om dina egna problem, eftersom du vet hur det kommer sluta.
Du är inte självisk för att du vill att någon lyssnar på DINA problem också. Vänskap handlar om att ge och ta. Stå upp för dig själv och tillåt dem inte att behandla dig på det här sättet. Ställ ett ultimatum: Antingen börjar ni lyssna på mina problem också, hjälper mig osv, eller så är vi inte vänner mer.
Jag vet inte hur jag själv skulle ha gjort..jag vet inte ens om jag hade velat ge dem en chans till. De vet uppenbarligen inte hur man beter sig mot de man kallar sina vänner. De bara tar och tar, utan att ge någonting tillbaka. Varför ens ödsla tid och energi på såna människor?
livstro:

säga till på skarpen


Har självklart snackat om detta med dem.livstro:

Varför ens ödsla tid och energi på såna människor?


Egentligen så vill jag ju inte göra det, men de är liksom de som är mig närmast, självklart känner jag andra, men det är svårt att lämna dem som man känt sen man började skolan, de som man växt upp med osv...
nu har jag inte läst de tidigare svaren men jag kan säga såhär:

snacka med en av dina vänner och säg typ; jag mår så dåligt och hade verkligen behövt prata med dej! säg att du tycker det är jobbigt att alltid behöva ta hand om andras problem och att det blir så mycket när du redan tar hand om dina egna.
var inte anklagande och få det inte att låta som om det är denna kompisen du syftar på tan dra ett annat exempel!

det funkar för att:
1. din vän kan inte neka att hjälpa dej om du mår dåligt
2. hon kanske fattar att man inte kan hälla alla sina problem över en och samma person och slutar då upp med detta
3. om du tackar henne för att du fått prata av dej, förlåter för att det kanske känns som om du pratar på aldeles för mycket och säger att det kändes bra att få prata istället för att bara lyssna kanske hon förstår hur man ska bete sig efter en kompis hjälpt dej!

och kom igåg att vänner inte bara ska ta energi från dig utan också ge! var jnte rädd för att ta för dig! [love]
GröntSlajm:

få det inte att låta som om det är denna kompisen du syftar på tan dra ett annat exempel!


Har faktiskt gjort detta, tog den andra tjejen som exempel när jag snackade med en av dem, men då var det liksom oh shit visst klagar hon hela tiden bara? Visst känns det som om det är dig hon lämnar alla problem till?

Sen har jag snackat med en av dem om att jag tycker det blir lite jobbigt med dryga svar när jag försöker prata osv, men hon typ sa att hon inte menade att svara drygt och skulle tänka på det, dock så blev det knappast bättre efter det i alla fall.

Äsch. Antar att jag får snacka med dem igen.
Futuresailor:

knappast bättre efter det i alla fall.


ja altså vad annat kan jag säga n att du borde förklara för henne INNAN du vill prata ut om en sak att du verkligen verkligen verkligen skulle behöva hennes stöd eftersom hon är en av dina bästa vänner som du litar på till max. och om hon lyckas lyssna ordentligt ska du tacka tuenfaldigt och liksom berätta varför det bettyde så mycket för dej att hon lyssnade! [y]