Forumet - Vad ska jag göra och är det ok att han gör så?

Vad ska jag göra och är det ok att han gör så?

1516 0 5
Jag har väldigt svårt i skolan och har fått F på två Prov nu och när min pappa för fick reda på det så sa han bara att vi inte har råd för fler F och att jag säkert kommer få gå om åk 8. Han sårar verkligen mig när han sa så, är det inte då man ska säga positiva saker t.ex att du gjorde ditt bästa men försök plugga mer till nästa prov eller så? Och sen en till sak, jag har varit sjuk nu i en vecka men min pappa bryr sig nt ett dugg, han säger hela tiden gå till skolan, du ser nt sjuk ut. Men jag är det, jag hostar, har feber, jätte hes, snuvig och kallsvettas. Och set känns inte som att han bryr sig hur jag mår direkt eller det gör han inte, och istället ställer för höga krav på mig, t.ex att jag måste typ få A annars blir han inte nöjd osv. Vad ska jag göra?

Kommentarer (1)

  1. se till att fråga lärarna vad du behöver göra för att få högre betyg, de är nyckeln till bra betyg

Senast ändrad 7 Mar 2018, 09:10 av Emmasofia03
Tråden har 5 svar. Sortera efter:
Jag antar att du var hes, snuvig, hostig och kallsvettig samtidigt som du hade feber. För att vara hes, snuvig, hostig och kallsvettig är inget man behöver stanna hemma för. 

Visst är det negativt av honom att säga att du kommer få gå om 8:an, men han har rätt. Om du går ut 9:an med för många F så kommer du ha jätte svårt att komma in på de gymnasium som du vill gå. Det gäller hela 7an till 9an som avgör dina slutbetyg. 
Allt han säger är för att han bryr sig om dig, sen kanske han är dålig på att förmedla det på ett bättre sätt. 

Min pappa har alltid haft svårt att säga saker till mig, han har nästan aldrig sagt att han älskar mig, men ändå finns kärleken till mig i luften. 

Så han bryr sig tro mig :)

Spana också in:

jag fick gå till skolan varje dag, även fast jag var magsjuk eller hade kristallsjuka och jag stannade som skolans smartaste elev.
Som förälder måste man inte vara snäll hela tiden. Dem måste ju ge dig grunduppfostran som bl.a hur man ska göra i skolan. Man ska uppfostra sina barn strängt ibland för att barnet ska förstå och ta åt sig mer. Man brukar inte göra det när man slänger sig ut icke-betydande komplimanger som "åh, du gjorde ditt bästa gumman, men även fast du är fantastisk så borde du kämpa mer". Dessutom, om du hade symptom på influensa så borde du ha tagit åt dig och tagit med dig lindringar som gör dig frisk och att gå runt i korridoren ger motion, precis det som är viktigt för att bli frisk från influensa.

Med andra ord: Din pappa gjorde rätt av sig. Dock borde han bry sig lite mer, men alla bryr sig inte om allt.