Aviseringar
Rensa alla

Vad ska man egentligen göra för att minska klyftorna i samhället?


Ämnesstartare

Jag hör ofta politiker prata om att minska klyftorna i Sverige hit och dit. Det som det oftast handlar om då är inkomstklyftan och skillnaden i förmögenhet mellan rika och fattiga.

Men går det verkligen att minska den klyftan? Jag kan inte komma på eller se nått förslag som faktiskt minskar klyftan utan att man kör kommunistiskt samhälle? Och det vill man ju inte.

Jag vill inte bo i ett samhälle med stora klyftor men jag kan inte heller se nått reellt förslag som faktiskt funkar för att minska klyftorna.


   
Citera

Du ska inte tro på högerns lögner. M och SD har röstat emot allt som stärker arbetarnas rättigheter, rätten att organisera sig osv. M har tajta band med näringslivet, läs arbetsgivare. 


   
SvaraCitera

På 1950-talet bodde arbetaren och ett gäng med ungar i en liten hyrd 1 rum och kök och han cyklade till jobbet och hade på sin höjd några veckors semester som han mest tillbringade i någon park i stan med familjen där de hade med sig en korg med kaffe och någon hembakad bulle.

Nu bor många arbetare i fina nybyggda villor och de har vanligtvis dubbla bilar eftersom både mannen och hustrun jobbar och semestern tillbringar de ofta på charter till någon soligt paradis.

Så vad klagar du på?


   
SvaraCitera

Kill the rich?


   
SvaraCitera
Haien

"Jag kan inte komma på eller se nått förslag som faktiskt minskar klyftan utan att man kör kommunistiskt samhälle?"

Det är för att enda sättet att få bort klyftorna är kommunism. Ju mindre klyftor, desto närmare kommunism.


   
SvaraCitera

Hög minimilön, att löner höjs med belopp i stället för procent. Metall brukar användas som referens för alla andra. Får de 3% får alla arbetare högst 3% i löneökning. Problemet är att deras löner ligger kanske 10000 över undersköterskans, så det blir mindre pengar till de, vilket långsamt men säkert ökar klyftorna. Om metallaren får 500 kr mer, ge undersköterskan 750 kr mer. Finns inga pengar till det får vi höra då. Men tjänstemän kan få 1000 kr mer. Cut the crap, capitalists, not workers wages!


   
SvaraCitera
mdma
 mdma

nationalsocialism


   
SvaraCitera

Klyfter är bara något som kommunisterna kom på. Alltså inget riktigt. Hoppas detta svarade på din fråga!


   
SvaraCitera

Utbilda folk 


   
SvaraCitera