Forumet - Vad ska man göra för att få bort finnar ,pormaskar och alla de där hudproblemen?

Vad ska man göra för att få bort finnar ,pormaskar och alla de där hudproblemen?

6872 0 29

Spana också in:

Jag har inte så mycket finnar, men när jag får någon finne så använder jag bra rengörningsprodukter som torkar ut huden en aning. Det finns bra medel på apoteket tycker jag :) När jag använder medlet så försvinner finnarna på bara några dagar.
Var dock lite försiktig när du använder starka medel som torkar ut. Huden behöver mycket fukt, så köp en fuktkräm utan oljor och fett.

Lycka till!
SeriösochSnäll:

Vad ska man göra för att de ska förvinna


pilla inte med fingrarna! I så fall måste de vara jääätterena, men undvik att röra ansiktet så mkt som möjligt med händer/fingrar eftersom de oftast kan vara smutsiga etc. man sprider orenheter så lätt.

Man får prova sig fram bland alla olika rengöringsmedlen som finns.

Ett tag fick jag köra clerasil ansiktstvätt, sen gick jag över till bara såndär cleansing-vatten från clerasil. Det fungerade ett tag.

Ja, det tog ett tag innan Clerasil hjälpte, sen gick jag över till vanlig tvål o vatten alltså flytande pumptvål från vanlig Palmolive (för att ta bort smink samtidigt) typ säkert ett halvår.

Ni e jag pissur för att jag fått f*tt finnar på pannan pga av att jag har skaffat lugg så det irriterar... så nu börjar jag om, men har skaffat ett annat sminkborttagningsmedel och kör med clerasil-vatten lite oftare igen. Men det funkar för mig liksom.

Som sagt, man måste prova sig fram för att hitta saker som fungerar för en själv.
Ett fel många gör är att dom torkar ut huden för att få bort finnarna när det egentligen är fukt som behövs. Man kan få finnar för att man har för torr hud också.

Sen tror jag inte man ska hålla på och greja för mycket heller. Köp bra rengöringsprodukter, och om du är tjej( ingen aning..:P) och använder smink så försök att vara utan ibland och låta huden andas.

Sen går ju faktiskt finnar oftast bort med åldern:)
Jag får inte så mycket finnar utom på pannan men det är för att jag alltid har keps, men jag får pormaskar överallt, de e så jävla äckligt, ser så orent ut, tvättar med tvål och vatten varje dag men får dom fortfaranade, har några clearasyl servetter med nått medel i oxå men dom torkar bara ut hudet, så de ser ännu värre ut. Vad ska man göra?
Sluta med sötsaker helt inpricip och ducha både morgon och kväll?
För jag har tänkt om de kan bero på att man svettas? Jag duchar aldrig på kvällarna utan stiger upp tidigt som fan och gör de på morgonen istället, så att jag kvicknar till.. Men ska man ducha varje morgon och kväll? kommer de att hjälpa?[tard]
robin15:

text


det blir inte bättre för att du tvättar mer. du ska aldrig använda vanlig tvål i ansiktet för det täpper igen porerna och torkar ut som fan. köp ansiktsrengöring på apoteket och införskaffa en återfuktande ansiktskräm (viktigt viktigt). tvätta 2 ggr om dagen, morgon och kväll och undvik att pilla i ansiktet. ät någorlunda nyttigt och drick mkt vatten.
Några tips för att klara dig igenom denna period:

1. Ät inte skräpmat, godis och drick inte läsk

2. Börja träna

3. Prata med din familjeläkare

4. Skaffa diverse finnmedel på apoteket

5. Rör inte dig själv i ansiktet

6. Tvätta ansiktet med mild tvål utan kemikalier 2-3 gånger om dagen

7. Täck för röda områden med smink eller täckstift (kan köpas på apoteket)

8. Tappa inte självförtroendet (prata gärna med kuratorn på skolan)

Lycka till jag hade mild akne i typ ett halvår men det gick bort [cheers]